ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
25° Λευκωσία,
27 Σεπτεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Πήρε τον αγώνα στα χαρτιά η Λάτσιο

Έφεση κάνει η Τορίνο για την τύχη του παιχνιδιού

Η Λάτσιο ήταν στο «Ολίμπικο» στην προκαθορισμένη ώρα, ο διαιτητής το ίδιο, όχι όμως και η Τορίνο, που είχε απαγορευτικό για να ταξιδέψει κι έτσι ο αγώνας κατακυρώθηκε υπέρ των «λατσιάλι» με 3-0, αλλά η υπόθεση έχει δρόμο ακόμη.

Το παιχνίδι επρόκειτο να ξεκινήσει στις 19:30, αλλά το Τορίνο βρίσκεται σε καραντίνα από την τοπική υγειονομική αρχή (ASL) της πρωτεύουσας του Πιεμόντε, τουλάχιστον ως απόψε τα μεσάνυχτα και όπως είναι λογικό, δεν μπορούσε να μεταβεί στην ιταλική πρωτεύουσα.

Οι γηπεδούχοι πήγαν στο γήπεδο κανονικά και περίμεναν 45 λεπτά, πριν ο διαιτητής κηρύξει επίσημα το παιχνίδι ματαιωθέν, λόγω εγκατάλειψης από την πλευρά των φιλοξενούμενων. Σε εκείνο το σημείο η Λάτσιο πήρε αυτόματα τη νίκη με 3-0, αλλά η «γκρανάτα» έχει ήδη δηλώσει πως θα ασκήσει έφεση.

Λαμβάνοντας υπόψη τα αποδεικτικά στοιχεία και το προηγούμενο που έθεσε ο Νάπολι στον αγώνα της με τη Γιουβέντους, τον Οκτώβριο, φαίνεται αδύνατο να μην επιτραπεί στην «Τόρο» να παίξει το παιχνίδι σε μελλοντική ημερομηνία.

Η Νάπολι κέρδισε την έφεσή της, παρά το γεγονός ότι είχε μόνο δύο περιπτώσεις COVID-19 εκείνη τη στιγμή και υπήρχε κάποια σύγχυση σχετικά με το τι ακριβώς επιβάλλει η ASL. Εδώ όμως δεν υπάρχει καμία σύγχυση ή παρερμηνεία: η υγειονομική αρχή διέταξε τον Τορίνο και το επιτελείο της σε καραντίνα μέχρι τα μεσάνυχτα απόψε, με την εντολή να δίνεται πριν από αρκετές ημέρες.

Η Νάπολι χρειάστηκε ένα τρίτο επίπεδο έφεσης για να ακυρωθεί αυτή η απόφαση, που κατέπεσε στο δικαστήριο της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής (CONI). Η Λίγκα (Lega Serie A) και η Ομοσπονδία (FIGC) απέρριψαν τις πρώτες προσφυγές της Νάπολι, αλλά στην περίπτωση της Τορίνο ο πρόεδρος της FIGC, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, δήλωσε πως το σημερινό παιχνίδι ήταν «αντικειμενικά αδύνατο» να διεξαχθεί.

Εάν η έφεση γίνει αποδεκτή νωρίτερα από το τρίτο επίπεδο (CONI), τότε η Τορίνο και η Λάτσιο είναι πιθανό να παίξουν στις 7 Απριλίου.

Πηγή: to10.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΛΑΤΣΙΟ: Τελευταία Ενημέρωση