ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οπαδοί Ίντερ σε Λουκάκου: «Είμαστε μαζί σου, αλλά αυτό δεν ήταν ρατσισμός»

Επιστολή σε πρώτο πρόσωπο

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης έπεσε στη Σαρδηνία από τους οπαδούς της Κάλιαρι, ο Ρομέλου Λουκάκου.

Ωστόσο, με επιστολή τους, οι οπαδοί των «νερατζούρι» απευθύνονται στον Βέλγο επιθετικό, τονίζοντας του ότι δεν πρέπει να το παίρνει προσωπικά, αφού το συμβάν θεωρούν πως δεν αποτέλεσε ρατσιστική επίθεση.

Αναλυτικά η επιστολή των οπαδών της Ίντερ:

«Γεια σου Ρομέλου. Είμαστε οι οπαδοί που σε υποδεχτήκαμε στο αεροδρόμιο και σου γράφουμε εκ μέρους της Curva Nord. Λυπούμαστε για ό,τι συνέβη στην Κάλιαρι, αλλά δεν ήταν ρατσιστικό, αν και καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να σου φάνηκε έτσι. Στην Ιταλια χρησιμοποιούμε ορισμένες μεθόδους για να εκνευρίσουμε τους αντίπαλους και όχι για ρατσιστικούς λόγους.

Αντιθέτως, είμαστε πολυεθνικοί οργανισμοί οπαδών και πάντοτε υποδεχόμαστε παίκτες από κάθε γωνιά του κόσμου. Θα σε παρακαλούσαμε να θεωρήσεις αυτού του είδους τους ήχους ως φόβο των αντιπάλων για τα γκολ που θα τους βάλεις και όχι ως ρατσιστική επίθεση εις βάρος σου. Ο αληθινός ρατσισμός είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Σε παρακαλούμε βοήθησέ μας να αναδείξουμε το πραγματικό πρόσωπο του ρατσισμού και ότι οι Ιταλοί οπαδοί δεν είναι ρατσιστές. Αυτή η μάχη πρέπει να ξεκινήσει από τα σχολεία και όχι από τα γήπεδα. Οι οπαδοί είναι απλά οπαδοί και στο γήπεδο συμπεριφέρονται με διαφορετικό τρόπο απ' ό,τι στη ζωή τους. Σου εγγυόμαστε ότι αυτό που θα πουν σε έναν παίκτη από άλλη φυλή, δεν είναι αυτό που θα του έλεγαν και στην κανονική ζωή. Μπορούμε να κατανοήσουμε την ενόχλησή σου, αλλά πραγματικά οι Ιταλοί οπαδοί δεν είναι ρατσιστές.

Και πάλι, Καλώς ήρθες Ρομέλου».

www.sport-fm.gr

ΙΝΤΕΡ: Τελευταία Ενημέρωση

X