ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Φινλανδός δίνει 2,5 δισ. ευρώ για την Ίντερ

Καταθέτει άμεσα την πρόταση του

Ο Φινλανδός επιχειρηματίας, Τόμας Ζιλιάκους, ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «La Repubblica» ότι ενδιαφέρεται για την αγορά της Ίντερ και μάλιστα πρόκειται άμεσα να καταθέσει πρόταση για την πλειοψηφία των μετοχών της.

«Αυτήν ή το αργότερο την επόμενη εβδομάδα, ο νυν ιδιοκτήτης της Ίντερ θα λάβει επαρκή προσφορά για την εξαγορά του συλλόγου. Έχω διάφορους επενδυτές, μικρούς και μεγάλους, οικογένειες και θεσμικούς επενδυτές. Η προσφορά θα γίνει από την εταιρεία XXICenturyCapital, που εδρεύει στην Σιγκαπούρη και ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο και την μόδα», τόνισε ο Ζιλιάκους.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, η πρόταση θα είναι ύψους 2,5 δισ. ευρώ για την αγορά της Ιντερ, που ανήκει στον όμιλο Suning και τον Στίβεν Ζανγκ.

O 67χρονος άνδρας, ο προπάππους του οποίου ήταν δήμαρχος στο Ελσίνκι, άρχισε ως μεγαλοστέλεχος της Nokia και έκτοτε έχει επεκταθεί και σε άλλους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας, κυρίως στον τομέα της τεχνολογίας και των επενδύσεων.

Στο παρελθόν ήταν ιδιοκτήτης της Ελσίνκι, από το 1989 μέχρι το 1995 είχε ομάδα στη Σιγκαπούρη, ενώ τον Μάρτιο του 2023 είχε καταθέσει πρόταση 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκπροσωπώντας όμιλο επιχειρηματιών, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
SERIEA  |  INTER

ΙΝΤΕΡ: Τελευταία Ενημέρωση