ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τιμωρήθηκε με αφαίρεση 10 βαθμών η Γιουβέντους!

Αυτή είναι η βαθμολογία

Γνωστή έγινε η τιμωρία της Γιουβέντους από το Εφετείο της ιταλικής ομοσπονδίας. Συγκεκριμένα, στην Γηραιά Κυρία επιβλήθηκε τιμωρία αφαίρεσης δέκα βαθμών από το δικαστήριο για το σκάνδαλο «plusvalenze» και ουσιαστικά οικειοποιήθηκε την πρόταση της εισαγγελίας για -11 (αφαιρώντας απλώς έναν βαθμό).

Πλέον, η Γιουβέντους έχει πέσει από τους 69 βαθμούς στους 59, στέλνοντάς τους από τη δεύτερη θέση στην έβδομη θέση.

Θεωρητικά, η Γιούβε θα μπορούσε να υποβάλει άλλη μια έφεση, αλλά λαμβάνοντας υπόψη την τελευταία προσπάθεια που συμφωνήθηκε ότι ο σύλλογος είχε παραβιάσει το Άρθρο 4 - που καλύπτει το δίκαιο παιχνίδι και την αθλητική τιμιότητα - είναι απίθανο να είναι επιτυχής.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που το Ομοσπονδιακό Εφετείο FIGC αποφαίνεται για αυτήν την κατάσταση. Η πρώτη φορά ήταν τον Μάιο του 2022, όταν συνολικά 11 σύλλογοι (Γιουβέντους, Νάπολι, Τζένοα, Σαμπντόρια, Έμπολι, Πάρμα, Πίζα, Προ Βερτσέλι, Πεσκάρα, Νοβάρα και Κιέβο) και 61 διευθυντές κάθισαν στο εδώλιο.

Η Γιουβέντους κέρδισε εν μέρει μια έφεση τον Απρίλιο που συμφώνησε ότι η ποινή των 15 πόντων ήταν πολύ σκληρή και την έστειλε πίσω στο Εφετείο της FIGC για να αποφανθεί για τρίτη φορά.

Ωστόσο, τελικά η ποινή έπεσε απλώς κατά πέντε βαθμούς και οι «μπιανκονέρι» τιμωρήθηκαν με -10.

Η νέα βαθμολογία από το 1 ως το 8:

1. Νάπολι 86

2. Λάτσιο 68

3. Ίντερ 66

4. Μίλαν 64

5. Αταλάντα 61

6. Ρόμα 59

7. Γιουβέντους 59

8. Μόντσα 52

Πηγή: sport-fm.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Τελευταία Ενημέρωση