ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Derby della Mole» στην Ιταλία!

Τοπικό ντέρμπι Τορίνο-Γιουβέντους

Ένα από τα τοπικά ντέρμπι του ιταλικού πρωταθλήματος έρχεται στις οθόνες μας αυτό το Σάββατο, με την Τορίνο να υποδέχεται την Γιουβέντους στο Ολυμπιακό στάδιο της πόλης, για το «Derby della Mole». Είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ματς της χώρας, όμως οι δύο ομάδες έχουν την δική τους ιστορία και πάντοτε τα μεταξύ τους ντέρμπι αποτελούν σημείο αναφοράς.

Είναι επίσης γεγονός ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια υπάρχει φαβορί στο ντέρμπι του Τορίνο, αφού η Γιουβέντους σχεδόν κάθε σεζόν πρωταγωνιστεί. Παράλληλα η «Μεγάλη Κυρία», διαθέτει τους περισσότερους οπαδούς και φήμη ανά τον κόσμο, φέρνοντας παίκτες μεγάλης κλάσης στην πόλη μέσα από τα χρόνια. Ανάμεσα τους οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Ζινεντίν Ζιντάν, Ντελ Πιέρο, Νέντβεντ, Μπουφόν και η λίστα δεν τελειώνει...

Ωστόσο, όπως προαναφέραμε ο αγώνας έχει την δική του ιστορία. Οι δύο ομάδες έχουν μια διαμάχη που άρχισε από τα παλιά... αν και τα τελευταία χρόνια δεν βρίσκεται σε τέτοιο επίπεδο. Η διαμάχη στην πόλη έλαβε εξαρχής ταξικά χαρακτηριστικά με τους Μπιανκονέρι να εκπροσωπούν κατά κύριο λόγο τους συντηρητικούς και την αστική τάξη, ενώ η Τορίνο συγκέντρωνε τη συμπάθεια του προλεταριάτου. Στις δεκαετίες του '60 και του '70 η Γιουβέντους, ούσα η ομάδα της FΙΑΤ, της εταιρείας στην οποία εργαζόταν ένα μεγάλο τμήμα μεταναστών από τη νότια Ιταλία, δημιούργησε μια νέα δεξαμενή οπαδών. Από την άλλη πλευρά η Γκρανάτα ταυτίστηκε με το αυθεντικό πνεύμα του Τορίνο και τις Πιεμοντέζικες παραδόσεις, διατηρώντας παράλληλα τη λαϊκή υποστήριξή της

Έτσι μπορούμε να πούμε ότι μιλάμε και για την σύγκρουση δύο κόσμων, χωρίς να υπάρχει όμως η έχθρα.

Πάντως το παιχνίδι έχει και βαθμολογικό ενδιαφέρον, με την Γιουβέντους να παλεύει για να «κλειδώσει» την τετράδα και την εξασφάλιση του Champions League. Από την πλευρά της η Τορίνο παλεύει για να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, και παρά το ότι βρίσκεται σε μειονεκτική θέση, διατηρεί ακόμη πιθανότητες. Επομένως περιμένουμε ένα καλό ματς, ανάμεσα σε δύο ιστορικούς συλλόγους που έχουν δώσει πολλά στο ιταλικό ποδόσφαιρο.

Ο αγώνας μεταξύ Τορίνο και Γιουβέντους είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο στις 19:00 και θα μεταδοθεί από τα κανάλια της Cytavision.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Τελευταία Ενημέρωση