ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λάθος εκτίμηση του γιατρού: Η απόφαση για τον θάνατο του Αστόρι!

Ο Τζόρτζιο Γκαλάντι τιμωρήθηκε με φυλάκιση 1 έτους

Ο Νταβίντε Αστόρι έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2018, βυθίζοντας στο πένθος το ποδόσφαιρο της Ιταλίας αλλά και όλου του κόσμου. Ο θάνατος του Νταβίντε Αστόρι προήλθε στον ύπνο του λόγω ενός καρδιακού προβλήματος, κάτι για το οποίο ευθύνεται ο γιατρός, Τζόρτζιο Γκαλάντι.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου της Φλωρεντίας, ο γιατρός διέπραξε λάθος εκτίμηση και θα μπορούσε αν είχε προσέξει το πρόβλημα του Αστόρι στην καρδιά, να είχε αποφευχθεί ο θάνατός του! «Με τη συμπεριφορά του, ο κατηγορούμενος απέτρεψε τη διαπίστωση της νόσου, αφού παρέλειψε την πρώτη απαραίτητη πράξη», είπε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο Άντζελο Αντόνιο Πετσούτι, δικαστής της υπόθεσης.

Ο δικηγόρος του γιατρού, Σίγκφριντ Φένις, υποστήριξε πως ήταν ένα «διαγνωστικό λάθος» από πλευράς του πελάτη του, αμφισβητώντας παράλληλα τα συμπεράσματα που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο.

«Το επιχείρημα του Πετσούτι πως αν είχε διακοπεί η αθλητική δραστηριότητα του Αστόρι, τότε το καρδιακό του πρόβλημα θα είχε βελτιωθεί και θα είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο της καρδιακής προσβολής είναι λάθος», υποστήριξε ο δικηγόρος του Τζόρτζιο Γκαλάντι και συνέχισε:

«Αυτό το επιχείρημα δεν είναι αποδεκτό, δεν ισχύει. Αν πραγματοποιούταν μια σωστή διάγνωση στο τέλος όλων των απαραίτητων ερευνών, θα συνεπαγόταν την εγκατάσταση ενός συστήματος απινίδωσης και αυτό θα απέκλειε το θάνατο του παίκτη».

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τελευταία Ενημέρωση