ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Εάν ακούσουμε τους επιστήμονες, δεν θα παίξουμε ποδόσφαιρο μέχρι την άνοιξη του 2021»

Τα λεγόμενα του προέδρου της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας

Στην... αντεπίθεση πέρασε ο Γκαμπριέλε Γκραβίνα, προσπαθώντας να εξηγήσει σε όλο τον κόσμο, στην κυβέρνηση και στην επιστημονική κοινότητα τον αντίκτυπο που έχει το ποδόσφαιρο παγκοσμίως αλλά και στην χώρα τους.

Ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας, αναφέρθηκε στη σημασία της συνέχειας των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων τόσο για την ψυχική υγεία των ανθρώπων, αλλά κυρίως και για το ότι είναι ένας «κόσμος» που κινεί απίστευτα οικονομικά συμφέροντα και για την χώρα.

Παράλληλα, στη συνέντευξή του στο «Canale Europa», ο Γκαμπριέλε Γκραβίνα ανέφερε πως αν πάρουν από μόνοι τους την απόφαση οι επιστήμονες, τότε το ποδόσφαιρο θα παιχτεί από την άνοιξη του 2021 και αν...

«Δεν χρειάζεται να υπερασπιστώ μια αρχή, εάν δεν βασίζεται και δεν εμπνέεται από την προστασία της υγείας των αθλητών μας και αυτό το έχουμε θέσει ως προτεραιότητα από την αρχή. Το ποδόσφαιρο κινεί απίστευτα οικονομικά συμφέροντα, αλλά είναι επίσης ένα κοινωνικό φαινόμενο εξαιρετικής σημασίας. Για να αποφύγει κανείς το ρίσκο, τότε θα πρέπει το ποδόσφαιρο να περιμένει το εμβόλιο.

Όμως, ακούγοντας τους επιστήμονες, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την άνοιξη του 2021. Στη συνέχεια, άλλο ένα έτος να αγοραστεί στα φαρμακεία. Πρέπει λοιπόν να σταματήσουμε το ποδόσφαιρο, μια κοινωνική και οικονομική επιχείρηση στη χώρα μας όλο αυτό το διάστημα; Λυπάμαι που πρέπει να βοηθήσω και να αντιμετωπίσω αυτόν τον σκοταδισμό στο ποδόσφαιρο. Εάν υπάρχει απάθεια και αδιαφορία για έναν “κόσμο” που κάθε Σαββατοκύριακο περιλαμβάνει 14 εκατομμύρια ανθρώπους, 12 διαφορετικούς τομείς προϊόντων, έναν παραγωγό πλούτου στη χώρα μας, που μας κάνει να ονειρευόμαστε, που δίνει ελπίδα, που συνδυάζει τη δημιουργική νοημοσύνη με το πολιτικό πάθος των πολιτών μας, με λυπεί. Εάν υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες στις συνθήκες, τότε θα σηκώσω τα χέρια μου ψηλά, αλλά αυτό δεν ισχύει. Ωστόσο, πρέπει να αναφερθώ στην απόφαση της τεχνικής επιστημονικής επιτροπής. Η ακύρωση ενός τόσο σημαντικού κόσμου, θα με έκανε να νιώσω μεγάλη πικρία»
, ανέφερε ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας.

Πηγή: sport-fm.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σέριε Α: Τελευταία Ενημέρωση

X