ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ρεάλ: Κινείται νομικά κατά της Μπαρτσελόνα για την υπόθεση Νεγκρέιρα

Οι Μαδριλένοι θα υποστηρίξουν τις κατηγορίες που βαραίνουν του Καταλανούς

Στην καταγγελία σε βάρος της Μπαρτσελόνα για ύποπτες πληρωμές προς στέλεχος διαιτησίας συμμετέχει η Ρεάλ. Με ανακοίνωσή τους οι Μαδριλένοι κάνουν γνωστό πως θα υποστηρίξουν την υπόθεση ως έχοντες έννομο συμφέρον.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για τη σοβαρότητα των γεγονότων και επαναλαμβάνει την πλήρη εμπιστοσύνη της στη δράση της δικαιοσύνης και συμφώνησε ότι, προς υπεράσπιση των έννομων συμφερόντων της, θα συμμετάσχει στην καταγγελία μόλις ο δικαστής αναλάβει την υπόθεση», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου.

Η Μπαρτσελόνα φέρεται να πλήρωσε περισσότερα από 7,3 εκατομμύρια ευρώ μεταξύ 2001 και 2018 σε εταιρείες που ανήκαν στον Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας από το 1993 μέχρι το 2018. Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι με μυστική συμφωνία και «σε αντάλλαγμα χρήματα», ο Νεγκρέιρα ευνόησε την Μπαρτσελόνα «στις αποφάσεις που λάμβαναν οι διαιτητές στα παιχνίδια που έπαιξε ο σύλλογος».

Ανώτερος αξιωματούχος της Μπαρτσελόνα δήλωσε στο Reuters ότι ο καταλανικός σύλλογος «θα συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές για την έρευνα με όλα τα απαραίτητα μέσα» και «επαναλαμβάνει ότι ποτέ δεν αγόρασε κανέναν διαιτητή ούτε προσπάθησε να επηρεάσει τις αποφάσεις οποιουδήποτε αξιωματούχου».

Σε ανακοίνωσή της τον περασμένο μήνα, η Μπαρτσελόνα αρνήθηκε ότι έκανε λάθος, λέγοντας ότι απλώς πλήρωσε έναν εξωτερικό σύμβουλο που τους παρείχε «τεχνικές εκθέσεις σχετικά με την επαγγελματική διαιτησία», αποκαλώντας το «μια κοινή πρακτική μεταξύ των επαγγελματικών ποδοσφαιρικών συλλόγων».

Η καταγγελία επικεντρώνεται στα 2,9 εκατομμύρια ευρώ που καταβλήθηκαν μεταξύ 2014 και 2018 και ισχυρίζεται ότι η Μπαρτσελόνα, με τη βοήθεια των πρώην προέδρων Σάντρο Ροσέλ και Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, κατέληξε σε «εμπιστευτική προφορική συμφωνία» με τον Νεγκρέιρα.

Κατηγορούνται ο σύλλογος, ο Ροσέλ, ο Μπερτομέου, ο Νεγκρέιρα και δύο άλλοι πρώην αξιωματούχοι της Μπαρτσελόνα για διαφθορά στον αθλητισμό, κακή διοίκηση και ψευδή εμπορικά έγγραφα.

 

Πηγή: sportfm.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΡΕΑΛ: Τελευταία Ενημέρωση