ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κλάσικο: Η Ρεάλ ούτε που συζητά να το ρισκάρει

Ψάχνουν όλες οι αρχές να βρουν τη λύση

Η ευκαιρία να προβληθούν τα θέματα της Καταλονίας είναι πολύ μεγάλη σε ένα «Κλάσικο» και τα κινήματα υπέρ της ανεξαρτησίας δεν…τσίμπησαν από την αναβολή του αγώνα καλώντας σε κινητοποιήσεις γύρω από το «Καμπ Νόου» στις 18/12.

Κίνδυνος νέας αναβολής του clasico

«Θα σας δούμε στις 18/12» γράφουν και ανακοινώνουν παντού οι του «Δημοκρατικού τσουναμιού» και όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι στο πόδι. Όπως αναφέρει η «Marca» η Ρεάλ έχει κάνει ήδη τις διευθετήσεις της για το παιχνίδι, που περιλαμβάνουν ταξίδι την ημέρα του αγώνα και διαμονή στο ξενοδοχείο «Πριγκίπισσα Σοφία» που βρίσκεται σε απόσταση 600 μέτρων από το γήπεδο. Εκεί δηλαδή που θα λαμβάνουν χώρα οι διαδηλώσεις.

Η Μπαρσελόνα από πλευράς της δεν τοποθετήθηκε επί των δεδομένων, αλλά δηλώνει έτοιμη να εγγυηθεί για την ασφάλεια της αποστολής και όλων των ανθρώπων της Ρεάλ εντός του σταδίου. Έξω όμως τι γίνεται;

Η Ρεάλ φοβάται τόσο για το διάστημα της διαμονής της εκεί αλλά κυρίως για τη διαδρομή μέχρι να φτάσει στο γήπεδο. Από τη στιγμή που η αστυνομία θα είναι απασχολημένη με τις διαδηλώσεις, είναι αδύνατο να καλυφθεί στο σύνολό της η διαδρομή του λεωφορείου μέχρι να φτάσει στον προορισμό του. Οι «Mossos d'Esquadra», όπως λέγεται η αστυνομία της Καταλονίας, δηλώνει αδυναμία να εγγυηθεί την ασφάλεια και προτείνει την εκ νέου αναβολή του αγώνα. Όμως, το ζήτημα είναι πως μπορεί να ελεγχθεί τυχόν νέο κάλεσμα για κινητοποιήσεις την μέρα που θα το ορίσουν; Κανείς προφανώς αφού η διαδήλωση είναι δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών.

Έτσι, με αυτά τα δεδομένα οι πιθανότητες αναβολής του αγών α είναι αυξημένες. Θυμίζουμε πως πριν την απόφαση για αναβολή του αγώνα στις 26/10, είχε μελετηθεί το ενδεχόμενο να αλλάξουν οι έδρες αλλά το ενδεχόμενο εγκαταλείφθηκε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΡΕΑΛ: Τελευταία Ενημέρωση