ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ερευνάται η Ρεάλ για λεφτά από τα νησιά Κέιμαν!

Όλο το χρονικό της υπόθεσης

Τι συμβαίνει με ποσό 200 εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να έχει λάβει η Ρεάλ Μαδρίτης με προέλευση από τα νησιά Κέιμαν.

Όλα άρχισαν το 2016, με τις πρώτες επαφές μεταξύ του Τζον Χαν, επικεφαλής διεθνών υποθέσεων της Providence και του Χοσέ Άνχελ Σάντσεθ Περιάνεθ, γενικού διευθυντή της Ρεάλ Μαδρίτης, εξ ου και η συμμαχία μεταξύ ενός από τους πιο σημαντικούς συλλόγους στην Ισπανία και τον κόσμο και της Providence, που διαθέτει επενδύσεις 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μια εταιρική σχέση που αποκαλύπτει την ιστορία που έγινε γνωστή από την Info Libre, βασισμένη σε έγγραφα των Football Leaks που δημοσίευσε το γερμανικό Spiegel, σχετικά με τα χρήματα που προέρχονται από το φορολογικό καταφύγιο των Νήσων Κέιμαν για τους «μερένχες», μέσω δύο υποκαταστημάτων της Providence.

Το χρήμα άρχισε να ρέει μετά τη συμφωνία που έγινε από τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Providence, η οποία το 2016 υπέγραψε μη δεσμευτική επιστολή προθέσεων, για την πληρωμή από το ταμείο 500 εκατομμυρίων ευρώ για 10 χρόνια, χωρισμένη σε τρία μέρη.

Σε αντάλλαγμα γι΄ αυτούς τους πόρους, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε δεσμευτεί να πληρώσει στην Providence 23,75% των υψηλότερων εσόδων που απορρέουν από την εκμετάλλευση εμπορικών δικαιωμάτων που προέρχονται από χορηγούς και μεγάλο μέρος ψηφιακών πλατφορμών.

Η πρώτη συμφωνία επισημοποιήθηκε το 2017, με διάρκεια έως το 2021, κι έφερε 200 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της Ρεάλ, με αντάλλαγμα την μεταβίβαση στο found μέρους των εσόδων ως χορηγών. Τα δικαιώματα ονοματοδοσίας για το γήπεδο και το αθλητικό κέντρο εξαιρέθηκαν.

Όμως εδώ έρχονται τα ερωτήματα. Με ποιον υπέγραψε η Ρεάλ Μαδρίτης αυτήν την συμφωνία; Όχι με την Providence Equity Partners LLC (με έδρα τη Φλόριντα), αλλά με την PQ VII Sàrl, εταιρεία με έδρα στο Λουξεμβούργο, που ιδρύθηκε το 2017 με κεφάλαιο μόλις 20 χιλιάδων ευρώ.

«Αυτό είναι ένα "όχημα" του οποίου οι τελικοί δικαιούχοι είναι δύο εταιρείες που εδρεύουν στο φορολογικό παράδεισο των Νήσων Κέιμαν», έγραφε ο οικονομικός διευθυντής της Ρεάλ Μαδρίτης Χούλιο Εσκερντέιρο, σε ένα email που απευθύνεται στα ανώτερα στελέχη του συλλόγου.

Πηγή: sdna.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΡΕΑΛ: Τελευταία Ενημέρωση