ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Αντσελότι: «Αυτό είναι το λάθος που κάνει η νέα γενιά προπονητών»

Το τόνισε ο Ιταλός

Για το λάθος που, κατά την άποψή του, κάνουν οι προπονητές της νέας γενιάς, μίλησε ο Κάρλο Αντσελότι.

Ο πολύπειρος τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης τόνισε σε δηλώσεις του ότι οι νεότεροι συνάδελφοί του στερούν τη δημιουργικότητα από τους ποδοσφαιριστές τους, δίνοντάς τους πάρα πολλές οδηγίες σχετικά με το τι να κάνουν όταν έχουν την μπάλα στα πόδια τους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης:

«Ένα λάθος που κάνουν πολλοί προπονητές της νέας γενιάς, είναι ότι δίνουν πολλές οδηγίες στους ποδοσφαιριστές σχετικά με το πώς να κινούνται όταν έχουν την μπάλα στα πόδια τους.

Αυτό τους στερεί τη δημιουργικότητα. Είναι διαφορετικό το να δίνεις οδηγίες στον ποδοσφαιριστή σχετικά με το πώς θα κινηθεί χωρίς την μπάλα, τότε πρέπει να του δώσεις περισσότερες πληροφορίες. Τότε πρέπει να παίζει με αυτοσυγκέντρωση, να θυσιάζεται για την ομάδα.

Όταν ο ποδοσφαιριστής έχει την μπάλα στα πόδια, τον μεγαλύτερο ρόλο παίζει η δημιουργικότητά του. Αν ο Βινίσιους ή ο Ροντρίγκο μου πουν ότι αισθάνονται πιο άνετα να παίζουν πιο ανοιχτά στο γήπεδο όταν η ομάδα μας έχει την κατοχή, δεν πρόκειται να τους πω να συγκλίνουν. Δεν το κάνω για να μην τους στερήσω τη δημιουργικότητα»
.

 

Πηγή: sport-fm.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΡΕΑΛ: Τελευταία Ενημέρωση