ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
26° Λευκωσία,
25 Σεπτεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Ύπουλος «πόλεμος» κατά του Μέσι!

Ένας Αργεντινός για δεύτερη φορά επιχειρεί να ρίξει «λάσπη» στον Μέσι, τον πατέρα και τον αδελφό του

Για μια ακόμη φορά ο Μέσι ασχολείται με κάτι άλλο πέρα από το ποδόσφαιρο… Η ισπανική δικαιοσύνη απέρριψε κι άλλη καταγγελία που υποβλήθηκε το 2020 εναντίον του μεγάλου άσου της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Αργεντινής. Αυτή έχει να κάνει με το ίδρυμά του. Και έγινε από έναν άνδρα ο οποίος τον κατηγόρησε για φορολογική και ξέπλυμα χρήματος, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Δικαστήριο την Παρασκευή (16/07).

Ο Αργεντινός Φεντερίκο Ρετόρι, ισχυριζόμενος ότι εργάστηκε για το ίδρυμα του 34χρονου άσου, είχε ήδη υποβάλει άλλη μια καταγγελία για τους ίδιους λόγους το 2019, η οποία επίσης είχε απορριφθεί. Παρ’ όλα αυτά, ο Ρετόρι, κάτοικος της Ισπανίας, υπέβαλε νέα καταγγελία εναντίον του Αργεντινού σούπερ σταρ.

Επίσης, κατά του πατέρα του Χόρχε, του αδελφού του Ροντρίγο και του ιδρύματός του σε μία ανοικτή ακρόαση από δικαστή τον Σεπτέμβριο του 2020, έχοντας φέρει περισσότερα έγγραφα, που «επιβεβαίωναν» την ενοχή της πλευράς του Μέσι. Όμως, μετά από διετή έρευνα, όπως ανέφερε στο δικαστήριο «…δεν αποδείχθηκε καμία ποινική πράξη εκ μέρους των ατόμων που αποτελούν το αντικείμενο της καταγγελίας».

Δεν έχει να φοβάται κάτι ο Μέσι…

Στην αρχική του καταγγελία το 2019, ο Ρετόρι ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από το ίδρυμα του Μέσι και προορίζονταν για κοινωνικές δράσεις. Όπως είπε, «είχαν μεταφερθεί σε άλλες ιδιωτικές δραστηριότητες ή σε τραπεζικούς λογαριασμούς άλλους από αυτούς που δηλώθηκαν».

Από την έρευνα προέκυψε μάλιστα, πως ο Ρετόρι ουδέποτε εργάστηκε στο ίδρυμα Μέσι, αλλά είναι πρόεδρος μίας ένωση που ονομάζεται «El Buen Camino» («Ο καλός δρόμος»). Αυτή είχε λάβει από το το ίδρυμα του Αργεντινού άσου συνολικά 150.000 ευρώ τη διετία 2014-2015, για την καταπολέμηση της βρεφικής θνησιμότητας στη Σιέρα Λεόνε. Ένα πρότζεκτ το οποίο στην πορεία ματαιώθηκε λόγω της επιδημίας του Έμπολα στη χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τελευταία Ενημέρωση