ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ξεχρέωσε στην εφορία της Ιαπωνίας ο Ινιέστα

Αποπλήρωσε το χρέος του στην εφορία της Ιαπωνίας

Τακτοποίησε το χρέος του προς την εφορία της Ιαπωνίας ο Αντρές Ινιέστα. Ο 39χρονος Ισπανός μέσος μετά από σχετικό έλεγχο είχε διαπιστωθεί πως δεν δήλωσε μέρος των εισοδημάτων του, αλλά πλέον κατέβαλε το ποσό που όφειλε στις τοπικές φορολογικές αρχές, ύψους περίπου 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως δεν επρόκειτο για φοροδιαφυγή, καθώς είχε δηλώσει αυτό το εισόδημα στην Ισπανία.

«Κατά την διάρκεια του οικονομικού έτους 2018, δήλωσα το εισόδημά μου απ' όλον τον κόσμο στις φορολογικές αρχές της Ισπανίας. Οι ιαπωνικές φορολογικές αρχές, άρχισαν μια έρευνα που επικεντρώθηκε στο καθεστώς διαμονής μου σύμφωνα με τους φορολογικούς κανόνες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήμουν κάτοικος Ιαπωνίας για ένα διάστημα του 2018. Ως εκ τούτου, τα εισοδήματα από αυτήν την περίοδο υπόκεινται σε διπλή φορολογία», ανέφερε ο Ινιέστα, που πλέον αγωνίζεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2010, ο οποίος πέρασε πέντε χρόνια στην Βίσελ Κόμπε μέχρι το 2023, κατηγορήθηκε ότι δεν δήλωσε έσοδα περίπου 860 εκατομμυρίων γιεν (5,25 εκατομμύρια ευρώ) για το 2018, σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό NHK και άλλα μέσα ενημέρωσης. Εάν το συμβόλαιο ενός ξένου παίκτη είναι μικρότερο από ένα έτος και δεν συνοδεύεται από την οικογένειά του, οι ιαπωνικές αρχές τον θεωρούν μη κάτοικο και πληρώνει λιγότερους φόρους από έναν κάτοικο, σύμφωνα με αναφορές που επικαλούνται την κρατική φορολογική υπηρεσία.

Ωστόσο, το περιφερειακό φορολογικό κέντρο της Οσάκα υπολόγισε ότι το 2018, ο Ινιέστα ήταν κάτοικος επειδή ζούσε με μέλη της οικογένειάς του και στην συνέχεια επωφελήθηκε από πολυετές συμβόλαιο, εξ' ου και ο πρόσθετος φόρος περίπου 580 εκατομμυρίων γιεν (3.553 εκατομμύρια ευρώ) που διεκδίκησε από αυτόν.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τελευταία Ενημέρωση