ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
23° Λευκωσία,
28 Νοεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

«Το χρέος της Μπαρτσελόνα αυξήθηκε 500 εκ. σε μια τετραετία»

Ο CEO της ομάδας υποστήριξε πως η διοίκηση Μπαρτομέου άφησε μηδενική ρευστότητα

Η Μπαρτσελόνα έδωσε στο φως της δημοσιότητας τα οικονομικά στοιχεία για τη σεζόν 2020-2021.

Σύμφωνα μ' αυτά, η ομάδα της Βαρκελώνης είχε πτώση εσόδων σε σχέση με το προηγούμενο έτος που φτάνει τα 224 εκατ. ευρώ (-26%), ενώ τα έξοδα αυξήθηκαν κατά 1,136 εκατ ευρώ (+19%). Το φετινό ποσό των εσόδων αγγίζει τα 631 εκατ ευρώ, ενώ την προηγούμενη χρονιά ήταν 828 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, βάσει του προϋπολογισμού υπήρχε πρόβλεψη για κέρδος εντός εκατ. ευρώ και τελικά το αποτέλεσμα ανέδειξε συνολικές απώλειες 481 εκατ. ευρώ.

Μετά την ανακοίνωση των οικονομικών στοιχείων, ο CEO της Μπαρτσελόνα μίλησε για όσα παρέλαβε η νέα διοίκηση από την προηγούμενη διοίκηση.

Όπως τόνισε ο Φεράν Ρεβερτέρ: "Βρήκαμε μηδενική ρευστότητα και δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε υποχρεώσεις. Το χρέος και οι διακανονισμοί έφταναν στα 1,3 δισεκατομμύρια. Υπήρχαν εκπρόθεσμες οφειλές σε τράπεζες, στη Λίγκα, στην UEFA και όλα αυτά οδήγησαν στον περιορισμό των μεταγραφών. Από τον Απρίλη και μετά δεν μπορούσε να λειτουργήσει ο σύλλογος, δεν υπήρχε έλεγχος.

Κατά την περίοδο 2016-2020, τα έσοδα αύξηθηκαν κατά 30%, όμως τα έξοδα έφτασαν στο 55%. Όταν η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να εφαρμόσει το πλάνο Espai Barca (σ.σ. Ανακατασκευή στο προπονητικό κέντρο και το γήπεδο Johan Cruyff), ήδη χάνονταν χρήματα...

Δίχως τις αποφάσεις που πήραμε, οι μισθοί θα έφταναν στο 108% από τα έσοδα που θα είχαμε! Σε τέσσερα χρόνια, μονάχα τέσσερις ποδοσφαιριστές αύξησαν κατά 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ τα έξοδα για τους μισθούς. Ξεπερνούσαν τα 300 εκατομμύρια ανά έτος μονάχα τέσσερις παίκτες!

Το χρέος του κλαμπ από το 2017 έως και το 2021 αυξήθηκε κατά 500 εκατομμύρια. Δεν υπήρχε κανένα πλάνο στα οικονομικά. Η προηγούμενη διοίκηση αγόραζε παίκτες δίχως να μπορεί να ξέρει αν θα μπορούσε να τους πληρώσει! Την ημέρα που είχε αποκτηθεί ο Γριεζμάν κατάλαβαν ότι δεν υπήρχε τίποτα και γι' αυτό έψαξαν και το θέμα του δανεισμού. Ο Κουτίνιο είναι μια περίπτωση κόστους 120 εκατομμυρίων.

Ο κορονοϊός οδήγησε σε ζημιά 43 εκατομμυρίων τη σεζόν 2019-2020 και άλλα 65 εκατομμύρια μέσα στους εννέα μήνες του 2021.

Έχουμε καταφέρει με το πλάνο μας να μειώσουμε κατά 155 εκατομμύρια τους μισθούς. Όλη η κατάσταση επηρέασε και την περίπτωση του Μέσι αφού μαθαίναμε μέρα με τη μέρα όσα καταστροφικά άφησε πίσω της η προηγούμενη διοίκηση".

aek365.org

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τελευταία Ενημέρωση