ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το «Top 5» των πιο ακριβοπληρωμένων της δεκαετίας!

Ανακοινώθηκε η λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές

Στην δεκαετία που μας πέρασαν έγιναν πολλά και άλλαξαν ακόμα περισσότερο. Στο ποδόσφαιρο, η πιο μεγάλη αλλαγή σε σχέση με την οικονομική του πλευρά, ήταν η εκτόξευση των τιμών. Η πραγματική εκτόξευση των τιμών! Πάντα υπήρχαν ποσά που ζάλιζαν και πολλές φορές προκαλούσαν, αλλά αυτό που έγινε τα τελευταία 10 χρόνια, δεν έχει προηγούμενο.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ξαφνικά διαλύθηκαν όλα τα ρεκόρ μεταγραφών. Η πιο ακριβή μεταγραφή του παρελθόντος έσπασε πολλές φορές και μπήκαν δυσθεώρητα νέα στάνταρ. Τα 70 ή τα 80 εκατομμύρια ευρώ, είναι πλέον ποσά που συζητιούνται και δίνονται, ακόμα και σε ποδοσφαιριστές που δεν έχουν προλάβει να αποδείξουν σίγουρα την αξία τους.δεκαετίας

Μια καλή χρονιά, ή ένα καλό τουρνουά, ισοδυναμεί με μεταγραφή κοντά σε ποσά που παλαιότερα δίνονταν για τους κορυφαίους του είδους και αν. Κάτι αντίστοιχο έγινε και με τους μισθούς των ποδοσφαιριστών. Η Κίνα, η Αμερική, το Κατάρ, οδήγησαν και την Ευρώπη σε ένα μονοπάτι αύξησης μισθών στο ποδόσφαιρο. Παράλληλα, το άνοιγμα του ποδοσφαίρου σε διάφορα μέρη του πλανήτη, το έκαναν και πιο δημοφιλές και πιο κερδοφόρο για του αθλητές.

Κάπως έτσι εξηγείται η παρουσία του Ρονάλντο και του Μέσι, τόσο ψηλά στην λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές της δεκαετίας. Ο Κριστιάνο είναι νούμερο 2 με 717 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο Μέσι 3ος με 673. Στην πρώτη θέση φυσικά, όπως εύκολα θα πήγε το μυαλό σας, δεν είναι άλλος από τον Φλόιντ Μεϊγουέδερ με 820 εκατομμύρια. Την πεντάδα κλείνουν Λεμπρόν Τζέιμς και Ρότζερ φέντερερ.

 

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X