ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Πικέ πήρε 142 εκατ. ευρώ σε βάθος πενταετίας!

Νέο χτύπημα της «Mundo»

Αναταραχές στα εσωτερικά της Μπαρτσελόνα έχουν προκαλέσει οι διαρροές και τα συνεχή δημοσιεύματα της «Mundo» σχετικά με τα συμβόλαια που υπέγραφαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας την περίοδο που ο Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου ήταν πρόεδρος. Κάτι που εξηγεί ουσιαστικά και το πώς ήρθε το οικονομικό «κραχ» των Καταλανών.

Αυτή τη φορά, στο επίκεντρο βρίσκεται ο Ζεράρ Πικέ, αφού όπως αποκαλύπτει το έγκυρο ισπανικό Μέσο, ο έμπειρος στόπερ απαίτησε το καλοκαίρι του 2017 από τον Μπαρτομέου να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος αμυντικός αλλά και γενικότερα στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Η επιθυμία του μάλιστα εκπληρώθηκε από τον Μπαρτομέου, ο οποίος του έδωσε πενταετές συμβόλαιο το οποίο έφτανε τα 142 εκατ. ευρώ μεικτά! Ξεπέρασε το ετήσιο συμβόλαιο που είχε ο Σέρχιο Ράμος, το οποίο άγγιζε τα 12,5 εκατ. ευρώ, αφού ο Πικέ λάμβανε 15 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ο Πικέ λάμβανε 13.600.000 ευρώ μεικτά ως σταθερό ετήσιο μισθό. Σε ένα άλλο συμβόλαιο, προστιθόταν το μέρος των εσόδων από δικαιώματα εικόνας, καθώς ο νόμος επιτρέπει στους παίκτες να εισάγουν το 15% του εισοδήματός τους στους συλλόγους τους για αυτήν την έννοια, με χαμηλότερη φορολογική επιβάρυνση. Στη συνέχεια, η σύμβαση εργασίας αναφέρει πολλά μπόνους που συνδέονται με την επίτευξη των στόχων, σε δομή παρόμοια με τη σύμβαση του Μέσι, καθώς και άλλα για ειδικές ανταμοιβές και αφοσίωση στο κλαμπ.

Φτάνοντας στο σημείο 4.6 του συμβολαίου του, το έγγραφο είναι σαφές: «Η Μπαρτσελόνα εγγυάται ότι κατά τη διάρκεια αυτής της σύμβασης, ο παίκτης θα λάβει τουλάχιστον 107.213.050 ευρώ, υπολογίζοντας για τέτοιους σκοπούς τα ποσά που καταβάλλονται από τον σύλλογο σύμφωνα με τις έννοιες που καθορίζονται στο 4.1 (με εξαίρεση το ειδικό έπαθλο του άρθρου 4.19 και το έκτακτο μπόνους της ενότητας 4.1.10)».

Στο σημείο 4.1.9 αναφέρεται: «Εκτός από τα ποσά που αναφέρονται παραπάνω, ο παίκτης θα λάβει ειδικό έπαθλο 15.446.036 ευρώ που θα είναι πληρωτέο κατά 50%, δηλαδή 7.723.018 ευρώ, στις 30 Ιουνίου 2018 και το άλλο 50% στις 30 Ιουνίου 2019».

Στην 4.1.10 «προστίθεται ένα έκτακτο μπόνους 7.414.186 ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί στις 31 Ιανουαρίου 2018. Από την άλλη, το συμβόλαιο εικόνας προβλέπει εισόδημα για τον ποδοσφαιριστή 2.400.000 ευρώ για κάθε μία από τις πέντε σεζόν. Είναι, συνολικά, 12 εκατ. ευρώ!

Το άθροισμα του εγγυημένου ποσού, στο οποίο εννοείται ότι θα περιλαμβανόταν ένα μπόνους αφοσίωσης, συν το "ειδικό έπαθλο", το "έκτακτο μπόνους" και τα έσοδα από εικόνα ρίχνουν συνολικό ποσό 142, 073.272 εκατ. Δηλαδή 28,4 ετησίως!».

Αυτό το συμβόλαιο στάλθηκε από την Μπαρτσελόνα στον Αρτούρο Κανάλες, τον ατζέντη του παίκτη, στις 15 Δεκεμβρίου 2017, ταχυδρομικώς με τις ακόλουθες λέξεις: «Εδώ είναι η υπογεγραμμένη έκδοση των δύο συμβολαίων». Στις 18 του επόμενου μήνα, ανακοινώθηκε η ανανέωσή του.

Στον υπολογισμό των απολαβών, ο σύλλογος συμπεριέλαβε αυτό που αποκαλεί «φορολογικό επίδομα» για να αντισταθμίσει τα αρχεία που είχε συντάξει το Υπουργείο Οικονομικών για τον ποδοσφαιριστή για απαίτηση ΦΠΑ και τα οποία, συγκεντρωμένα, ανήλθαν σε 7,1 εκατομμύρια. «Όσον αφορά το επίδομα φόρου, το έχω μοιράσει σε εικόνα και εργασία (αναφερόμενος στις συμβάσεις). Έχω πάρει τα σταθερά ποσά και τη συμφωνία των απλήρωτων τιμολογίων του 2016, ανεβασμένη στο μεικτό 10,89%. Το κριτήριο είναι υπερασπίσιμο», εξηγεί ο Άνχελ Ροκαμόρα, νομικές σύμβουλος της ομάδας.

Πηγή: sport-fm.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τελευταία Ενημέρωση