ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μπαρτσελόνα: Aποχαιρέτησε το «Καμπ Νου» και ρίχνει 50% τις τιμές των διαρκείας

Η διοίκηση του συλλόγου άλλαξε τη στρατηγική της

Ο αγώνας με τη Μαγιόρκα στις 28 Μαΐου 2023 ήταν ο τελευταίος της Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου, όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Από την επόμενη σεζόν και μέχρι τον Νοέμβριο του 2024, ο καταλανικός σύλλογος θα κάνει κάποιες εργασίες στο μεγαλοπρεπές του «σπίτι», που εγκαινιάστηκε το 1957 και ανακαινίστηκε για τελευταία φορά τη δεκαετία του 1990.

Η συνέπεια αυτής της επιλογής είναι αναπόφευκτη: την επόμενη σεζόν, η Μπάρτσα θα μετακομίσει, θα δίνει τους εντός έδρας αγώνες της σε άλλο γήπεδο, και συγκεκριμένα στο «Ολυμπιακό Στάδιο Μοντζουίκ» που χτίστηκε το 1928 στον λόφο Montjuic, φιλοξένησε τους αγώνες στίβου και ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων του 1992 και από το 1997 έως το 2009 ήταν η έδρα της Εσπανιόλ.

Η χωρητικότητά του, ωστόσο, είναι σημαντικά μικρότερη από το Καμπ Νου: μπορεί να φιλοξενήσει έως 60.000 θεατές έναντι 99.354 του γηπέδου των Μπλάουγκρανα. Επιπλέον, η θέα και οι προσφερόμενες υπηρεσίες δεν είναι ούτε κατά διάνοια συγκρίσιμες. Για το λόγο αυτό, η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να μειώσει κατά 50% τις τιμές των εισιτηρίων και των εισιτηρίων διαρκείας για την επόμενη σεζόν, ώστε οι φίλαθλοι να μπορούν να παρακολουθούν τους εντός έδρας αγώνες του συλλόγου.

Η επιλογή έγινε επίσης επειδή η πρώτη φάση της νέας καμπάνιας εισιτηρίων διαρκείας, που διεξάγεται μέχρι στιγμής με επιβεβαιωμένες ή και αυξημένες τιμές, ήταν πραγματικά απογοητευτική: μόνο 7.000 εισιτήρια διαρκείας έχουν πωληθεί στους Καταλανούς φιλάθλους, όταν αρχικά ο Λαπόρτα και η διοίκηση περίμεναν να αποσπάσουν τουλάχιστον 25.000!

Ο ίδιος ο Λαπόρτα τόνισε: «Λάβαμε λιγότερες αιτήσεις από ό,τι περιμέναμε. Έχει ήδη ειπωθεί ότι θα μελετηθούν και άλλες επιλογές σε σχέση με τις συνδρομές. Σύντομα θα ανακοινώσουμε την αλλαγή των τιμών. Πρέπει να αντισταθμίσουμε την ταλαιπωρία που προκαλεί η μετάβαση στο Montjuïc».

Πηγή: gazzetta.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τελευταία Ενημέρωση