ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Λοθάνο: «Η FIFA μπορεί ακόμη και να υποβιβάσει την Μπαρτσελόνα»

Στον ΣΠΟΡ FM 95 ο αθλητικός συντάκτης του Gazetta.gr ο οποιος ασχολείται με το ρεπορτάζ των μπλαουγκράνα

Στον ΣΠΟΡ FM 95 και την εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με την Στέλλα Σωκράτους, μίλησε ο αθλητικός συντάκτης του Gazetta.gr, Αλέξανδρος Λοθάνο, ο οποιος ασχολείται με το ρεπορτάζ της Μπαρτσελόνα και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην υπόθεση Νεγκρέιρα, αλλά και στον Γκάβι.

Τα όσα δήλωσε:

Για την υπόθεση Νεγκρέιρα: «Η υπόθεση Νεγκρέιρα ειναι πολύ σοβαρή. Αποκάλυψε μια εφημερίδα της Μαδρίτης (έχει σημασία αυτό) ότι σε βάθος πολλών ετών η Μπαρτσελόνα έδινε χρήματα στον αντιπρόεδρο της Επιτροπής διαιτησίας. Με την επίσημη δικαιολογία να φτιάχνει αναφορές για τους διαιτητές που θα σφυρίζουνε την Α’ και B’ ομάδα. Ποια ειναι τα αποτελέσματα τους και οι αδυναμίες τους. Βάσει με το τι φημολογείται ειναι ότι με αυτές τις πληροφορίες η Μπαρτσελόνα ήθελε να έχει ευνοϊκές διαιτησίες. Αυτό που προκύπτει είναι ότι ο Νεγκρέιρα δεν είχε επιρροή στους διαιτητές. Υπάρχουν υποψίες ότι από αυτά τα χρήματά που έπαιρνε ο Νεγκρέιρα πήγαιναν και σε τρίτους. Θα ήταν πολύ αφελές από την Μπαρτσελόνα να έμενε εκτεθειμένη. Έχουν κληθεί ως κατηγορούμενοι δύο εκ των προηγουμένων προέδρων της Μπαρτσελόνα. Η επίσημη δικαιολογία που υπάρχει ειναι ότι Μπαρτσελόνα ήθελε το προφίλ των διαιτητών. Αυτή ήταν η επίσημη δικαιολογία. Ανεπίσημα ειναι ότι η Μπαρτσελόνα ήθελε να έχει ευνοϊκές διαιτησίες. Στο ποινικό μπορούν να συμβούν τα πάντα. Το ακραίο σενάριο ειναι να διαλυθεί ο σύλλογος. Από εκεί και πέρα η UEFA αν μέχρι τα τέλη Μαΐου κρίνει ότι αυτή η ιστορία δυσφημεί το Champions League, έχει την δικαιοδοσία να αποκλείσει την ομάδα από την διοργάνωση. Αυτή η δίκη όπως λένε οι πληροφορίες, μπορεί να τελειώσει μετά από 5 χρόνια. Η Λα Λίγκα δεν έχει δικαιοδοσία να κάνει οτιδήποτε. Η FIFA μπορεί όμως και να την υποβιβάσει σε χαμηλότερες κατηγορίες. Από την πλευρά της Μπαρτσελόνα, ο Λαπόρτα που ήταν και αυτός εμπλεκόμενος, λείε ότι περιμένει να δει αυτούς που σπιλώνουν το όνομα μας που θα φτάσουν».

Για τον Γκάβι και τα σενάρια να πάει στην Β’ ομάδα: «Λόγω οικονομικής αδυναμίας της Μπαρτσελόνα, δεν του κάνει επαγγελματικό συμβόλαιο. Έχει δελτίο με την Β’ ομάδα. Θα ειναι διαθέσιμος όμως στο «ελ κλασικό». Ο κίνδυνος που υπάρχει ειναι ότι αν Μπαρτσελόνα δεν του κάνει επαγγελματικό συμβόλαιο, υπάρχει περίπτωση να τον χάσει για λίγα χρήματα το καλοκαίρι επειδή θα ειναι μικρή η ρήτρα του και αρκετές ομάδες από την Αγγλία έχουν δείξει ενδιαφέρον».

Για τα αγωνιστικά και τους στόχους της ομάδας: «Στα διοικητικά ο σύλλογος είναι σε δύσκολη θέση, αλλά στα αγωνιστικά μπορεί να κατακτήσει και τούς τρεις τίτλους».

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τελευταία Ενημέρωση