ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
23° Λευκωσία,
28 Σεπτεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Η Marca ξέρει τους λόγους μη ανανέωσης του Μέσι!

Yπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί λόγοι επί τούτου, σύμφωνα με την Ισπανική εφημερίδα

Εδώ και δύο ημέρες ο Λιονέλ Μέσι έχει μείνει ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα. Κάτι, αν μη τι άλλο, κοσμοϊστορικό αν λάβει κανείς υπόψη ότι ο Αργεντινός βρισκόταν στην ομάδα για 7478 μέρες σερί. Ουσιαστικά, μια ολόκληρη ζωή ο ίδιος φοράει τη φανέλα της ομάδας της Βαρκελώνης. Είναι προφανές πως οι «μπλαουγκράνα» θέλουν να τον διατηρήσουν στις τάξεις τους. Εξάλλου, πρόκειται για τον κατά τεκμήριο κορυφαίο παίκτη στην ιστορία του συλλόγου. Δεν είναι τυχαία, τόσο πρώτος σκόρερ όσο και σε συμμετοχές στην ιστορία των Καταλανών.

Η Μπαρτσελόνα δουλεύει καθημερινά την ανανέωση του Μέσι, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη. Το τελευταίο διάστημα το βασικό πρόβλημα έχει να κάνει με τα οικονομικά των «μπλαουγκράνα». Κι αυτό γιατί έχουν να αντιμετωπίσουν το Financial Fair Play της La Liga. Σαφέστατα, αυτό είναι ένα μεγάλο «εμπόδιο» προς την ολοκλήρωση της ανανέωσης του Αργεντινού., αλλά δεν είναι το μοναδικό, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «Marca».

Τα… ζόρια του FFP στην Μπαρτσελόνα και η φορολογία του Μέσι

Όπως τονίζει το ισπανικό Μέσο, η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να ελευθερώσει ένα μεγάλο ποσό από τους μισθούς της για τον Μέσι. Αυτή τη στιγμή οι «μπλαουγκράνα» δεν είναι έτοιμοι για μεγάλα έξοδα. Κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να γλιτώσουν χρήματα από αλλού για τον Αργεντινό. Αυτό είναι το βασικότερο πρόβλημα, αλλά δεν μπορούν να αναιρεθούν και άλλα λιγότερο σημαντικά.

Για παράδειγμα, ένα ακόμη θέμα που υπάρχει έχει να κάνει με την φορολόγηση του μισθού του Αργεντινού. Η Μπαρτσελόνα έχει καθυστερήσει κάποιες πληρωμές του 34χρονου σούπερ σταρ από το προηγούμενο συμβόλαιο του. Αυτό ενδέχεται να του δημιουργήσει θέμα μελλοντικά. Βλέπετε, η «Marca» τονίζει πως αν ο ίδιος ανανεώσει με τους Καταλανούς, θα μείνει για δύο χρόνια κι έπειτα θα αποχωρήσει για την Αμερική. Εκεί θα μένει και θα φορολογείται. Ωστόσο, κάποια στιγμή θα λάβει τα χρωστούμενα του από την Μπαρτσελόνα και το θέμα του είναι αν θα του φορολογηθούν στις ΗΠΑ, στην Ισπανία ή και στις δύο χώρες. Κάτι που θέλει να ξεκαθαρίσει από τώρα.Μέσι

Τα χρωστούμενα και το ρόστερ που θα διεκδικεί τίτλους

Παράλληλα, πρέπει να βρεθεί λύση και στον τρόπο πληρωμής των χρημάτων του νέου συμβολαίου. Η Μπαρτσελόνα είναι δεδομένο πως δεν έχει πολύ ρευστό και προσπαθεί να βρει μια συμβιβαστική λύση με τον Μέσι για το μέλλον. Ο Αργεντινός, βέβαια, φέρεται να έχει ζητήσει εγγυήσεις ότι θα λάβει όσα χρήματα συμφωνηθούν, ακόμα κι αν υπάρξει και νέο κύμα πανδημίας. Ένα σενάριο που κανείς δεν αποκλείει, με τον 34χρονο σταρ να θέλει να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα. Επίσης, ο ίδιος θέλει να ξεκαθαρίσει πως θα λάβει τα χρήματα που του χρωστάει ήδη η ισπανική ομάδα, στο νέο συμβόλαιο.

Τέλος, παρότι έχει βρεθεί στο «περιθώριο», λόγω των οικονομικών προβλημάτων, κανείς δεν πρέπει να λησμονήσει και το αγωνιστικό κομμάτι. Ο Μέσι φέρεται να θέλει γύρω του μια ομάδα ικανή να διεκδικήσει τίτλους. Κάτι που έχει κάνει γνωστό στον νέο πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα. Ήδη έχουν γίνει οι προσθήκες των Αγκουέρο, Γκαρσία και Ντεπάι, αλλά δεν είναι από μόνες τους ικανές. Βέβαια, θα πρέπει να υπάρξει και συζήτηση ανάμεσα στους δύο άνδρες για να ξεκαθαριστεί τι παραπάνω χρειάζεται. Τα γενικότερα προβλήματα, πάντως, δεν είναι λίγα, αλλά ούτε και άλυτα ως επί το πλέιστον. Ωστόσο, ακόμη τίποτα δεν έχει κλείσει και κανείς δεν ξέρει πόσο ακόμη θα τραβήξει το θέμα της ανανέωσης του Αργεντινού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τελευταία Ενημέρωση