ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
11° Λευκωσία,
04 Δεκεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Άραβες... η λύση στα χρέη της Μπαρτσελόνα

Οι «ανάσες» έρχονται από το Ντουμπάι

24sports team

info@24sports.com.cy

Η Μπαρτσελόνα ψάχνει μία σανίδα σωτηρίας, και αυτή ίσως βρεθεί από... μακριά, καθώς υπάρχει πρόταση που θα της δώσει «ανάσες» από το Ντουμπάι!

Ένα συγκεκριμένο Fund ενδιαφέρεται για αγορά του χρέους που φτάνει περίπου το 1,5 δις ευρώ ως το συνολικό ποσό που η Μπαρτσελόνα είναι χρεωμένη. Αν συμβεί αυτό, οι «μπλαουγκράνα» έχουν περιθώριο να σταθούν στα «πόδια» τους περίπου δύο χρόνια, ώστε να αρχίσει να πληρώνει μετά από 24 μήνες.

Τo Fund επενδύει στη Μπαρτσελόνα, καθώς υπολογίζει ιδιαίτερα στη δυναμική της. Σημαντικό γεγονός αποτελεί ότι θα απλώσει το amortization για μία δωδεκαετία κάτι που κάνει την αποπληρωμή φυσικά πιο εύκολη, μιας και τα έσοδα θα αυξηθούν και λογικά θα υπερκαλύψουν σε αυτό το διάστημα το συνολικό χρέος. Όλα αυτά θα γίνουν με ένα πολύ ανταγωνιστικό επιτόκιο το οποίο επίσης δεν απασχολεί ιδιαίτερα τον σύλλογο από τη στιγμή που παραμένοντας ισχυρός θα είναι επιλογή για αρκετούς, από το το διαφημιστικό κομμάτι, τα τηλεοπτικά δικαιώματα και φυσικά από τις συμμετοχές στις σημαντικότερες  ποδοσφαιρικές διοργανώσεις!

Από τη στιγμή που θα δοθούν τα λεφτά, το fund θα απαιτήσει να  έχει έναν έλεγχο στα οικονομικά στοιχεία και μόνο. Πρόκειται  ουσιαστικά για ένα σύστημα διαχείρισης που θα κοιτά που και πως θα γίνονται οι εκροές χρημάτων. Δε θα έχει λόγο στις μεταγραφές, στους προπονητές και λοιπά, αφού δε μιλάμε για αγορές μετοχών. Θα μπορεί όμως να βάλει «φρένο» στο πόσα χρήματα θα δοθούν για να αποκτηθεί ένας ποδοσφαιριστής, να ελέγξει τους μισθούς και τις αμοιβές για να επέλθει ένας ορθολογισμός στα οικονομικά!

Εάν ολοκληρωθεί το deal, η Μπαρτσελόνα θα αναπνέει χωρίς να κινδυνεύει να χρεοκοπήσει, από τη στιγμή που θα υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος. Η ομάδα θα αποκτήσει πάλι αυτάρκεια, αφήνοντας πίσω τις περίεργες μέρες που περνάει, μένοντας κάτω από τη Ρεάλ Μαδρίτης σε Primera Division και Champions League.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τελευταία Ενημέρωση