ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καταργείται ο κανονισμός για τις μεταγραφές εκτός «παραθύρων» στην Ισπανία

Σε αλλαγή του «ιδιαίτερου» κανονισμού

Σε αλλαγή του «ιδιαίτερου» κανονισμού, που επέτρεπε στις ισπανικές ομάδες να προχωρήσουν σε μεταγραφή ποδοσφαιριστή κι εκτός μεταγραφικών «παραθύρων», εφόσον αυτός θα αντικαθιστούσε παίκτη με μεγάλο τραυματισμό, προχώρησε η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Όπως ανακοινώθηκε από την RFEF, δεν θα επιτρέπεται πλέον η μετακίνηση ποδοσφαιριστή εντός των ισπανικών ομάδων, εφόσον «κλείσουν» τα μεταγραφικά «παράθυρα», ακόμη κι αν μία ομάδα έχει ποδοσφαιριστή με σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού, που θα τον κρατήσει εκτός δράσης για πάνω από 5 μήνες.

Η ομοσπονδία, με οδηγία του προέδρου της Λουίς Ρουμπιάλες, τροποποίησε το συγκεκριμένο άρθρο 124.3 στους νέους κανονισμούς ποδοσφαίρου της Ισπανίας, ξεκαθαρίζοντας πως μόνο οι «ελεύθεροι» παίκτες (χωρίς συμβόλαιο) θα μπορούν πλέον να υπογράφουν σε ομάδες, εκτός της μεταγραφικής περιόδου.

Ο συγκεκριμένος κανονισμός έδωσε την ευκαιρία τον περασμένο Φεβρουάριο στη Μπαρτσελόνα να υπογράψει τον Μπρέιγουεϊτ από τη Λεγανές, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Ουσμάν Ντεμπελέ.

Στη συγκεκριμένη μεταγραφή μάλιστα, η Λεγανές είχε αντιδράσει πάρα πολύ έντονα, καθώς δεν μπορούσε να αποτρέψει τη μετακίνηση του βασικού επιθετικού της -απ’ τη στιγμή που η «Μπάρτσα» κατέβαλλε τη ρήτρα ύψους 18 εκατ. ευρώ που υπήρχε στο συμβόλαιό του- και η ίδια ακολούθως δεν είχε τη δυνατότητα να τον αντικαταστήσει.

Όλο αυτό είχε «ενοχλήσει μέχρι και τη FIFA, η οποία δεν επιδοκίμασε την επιλογή της ισπανικής ομοσπονδίας να δημιουργήσει διαφορετικές συνθήκες «ανταγωνισμού»», σε σχέση με τα υπόλοιπα πρωταθλήματα. Και κατόπιν πιέσεων (και) από τη Ζυρίχη, η ισπανική ομοσπονδία αποφάσισε να «ακυρώσει» τον κανονισμό από τα… βιβλία της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Τελευταία Ενημέρωση

X