ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Βαλένθια για Βινίσιους: «Ο ρατσισμός δεν καταπολεμάται με ψέματα»

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η Βαλένθια μετά τις δηλώσεις του Βινίσιους

Η νομική διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Βινίσιους και της Βαλένθια συνεχίζεται! Οι δυο πλευρές βρίσκονται στα δικαστήρια μετά τον περσινό έκρυθμο αγώνα της Ρεάλ στο «Μεστάγια» κατά τον οποίον ο Βραζιλιάνος αποτέλεσε στόχο ρατσιστικών συμπεριφορών, με το θέμα να αποκτά... νέα επεισόδια μερικούς μήνες αργότερα.

Συγκεκριμένα ο Βινίσιους έκανε λόγο ενώπιον του δικαστηρίου για γενικευμένη ρατσιστική επίθεση από το «Μεστάγια», προκαλώντας την οργή της Βαλένθια που του απάντησε με σκληρή ανακοίνωση.

«Ο ρατσισμός δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο ή στην κοινωνία, αλλά δεν μπορεί να καταπολεμηθεί με πλάνες ή αβάσιμα ψέματα» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση των Νυχτερίδων, οι οποίες απαίτησαν μάλιστα από τον Βίνι να ανακαλέσει τις δηλώσεις του!

Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σχετικά με την υποτιθέμενη δήλωση που δόθηκε στο δικαστήριο από τον ποδοσφαιριστή Βινίσιους, σύμφωνα με την οποία ολόκληρο το γήπεδο Mestalla εκτόξευσε ρατσιστικές προσβολές εναντίον του στον αγώνα μεταξύ Βαλένθια και Ρεάλ την περασμένη σεζόν, το κλαμπ θέλει να εκφράσει την έκπληξή του, απόρριψη και αγανάκτηση.

Όπως παραδέχτηκε δημόσια ο ίδιος ο προπονητής Κάρλο Αντσελότι, σε καμία περίπτωση η συμπεριφορά δεν μπορεί να γενικευτεί σε όλο το γήπεδο.

Το κλαμπ έχει πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας αυτού του θέματος. Ο ρατσισμός δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο ή στην κοινωνία, αλλά δεν μπορεί να καταπολεμηθεί με πλάνες ή αβάσιμα ψέματα. Αυτό το θέμα απαιτεί τη συμμετοχή όλων και η Valencia CF κατανοεί ότι πρέπει να είναι σχολαστικά ακριβής και υπεύθυνη σε αυτού του είδους τις παρουσιάσεις.

Οι οπαδοί της Βαλένθια δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ρατσιστές και η Βαλένθια απαιτεί από τον Βινίσιους να ανακαλέσει δημόσια την υποτιθέμενη δήλωσή του σήμερα το πρωί».

gazzetta.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση