ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η μεγάλη διαφορά του ΘΕΛΩ από το ΜΠΟΡΩ...

Την δεδομένη στιγμή όλα τίθενται στη σφαίρα του ερωτήματος και όχι της λογικής

Του Άρη Κυριάκου

Διαβάζουμε, ακούμε, βομβαρδιζόμαστε με διάφορες ειδήσεις τον τελευταίο καιρό σε σχέση με την εξάπλωση του «αόρατου εχθρού» και τις τραγικές συνέπειες του κορωνοϊού στην κοινωνία και κατ’ επέκταση στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Οι συνθήκες στην δουλειά όλων διαφοροποιούνται και αναλόγως διαμορφώνουμε τις ζωές μας βάση των νέων δεδομένων. Κάπως έτσι πρέπει να δουν και να ζυγίσουν οι ομάδες τα δεδομένα της επομένης μέρας στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Άπαντες αναμένουν τα αποτελέσματα μιας τηλεδιάσκεψης που προφανώς όλα γίνονται με υποθετικό μέτρο συζήτησης γιατί κανείς δεν γνωρίζει επ’ ακριβώς τις συνέπειες μιας απόφασης είτε αυτή είναι επάνοδος στο γήπεδο, είτε αυτή λέγεται οριστική διακοπή.

Από την μια είναι το έννομο συμφέρον των ομάδων που επιθυμούν ή όχι τη συνέχιση της αγωνιστικής δράσης και από την άλλη η υγεία και ασφάλεια των ποδοσφαιριστών και του κόσμου που θα κληθεί να πάει γήπεδο.

Ο κόσμος περιμένει να παρθεί μια απόφαση όμως ενδόμυχα γνωρίζει πως κάτι τέτοιο δεν αποτελεί εγγύηση για κανέναν. Οι δε (περισσότεροι) παράγοντες βλέποντας την εξάντληση των πόρων-εσόδων στις ομάδες θέλουν (όπως και οι περισσότεροι διοικούντες ΚΟΠ υπό τις ευλογίες της ΟΥΕΦΑ) να επανεκκινήσουν το πρωτάθλημα για να ξεκινήσει να διαγράφεται και η ολοκλήρωση της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Το ΘΕΛΩ των παραγόντων και διοικούντων του Ποδοσφαίρου σε Παγκόσμιο επίπεδο έχει να κάνει και με τα τεράστια ποσά που παίζονται και ουσιαστικά υποστηρίζουν την διάσταση των ομάδων (τηλεοπτικά δικαιώματα-χορηγοί-διαφημίσεις). Μόλις χθες η Ισπανική MARCA κατέγραφε πλειάδα λόγων για τους οποίους η επόμενη σεζόν θα είναι «πετσοκομμένη» σε σχέση με τις δαπάνες των ομάδων και τα προφανώς μειωμένα ποσά διάθεσης για μεταγραφές.

Το τεράστιο ερωτηματικό που εγείρεται είναι το επόμενο βήμα και η πρακτική του υπόσταση. Είναι διαχειρίσιμη η επάνοδος στα γήπεδα άμεσα; Mπορεί να διασφαλίσει κανείς την ομαλή λειτουργία όσων πιθανόν θα επιστρέψουν στα γήπεδα; Το ΜΠΟΡΩ πλέον είναι το ζητούμενο κι αυτό είναι που ζυγίζουν οι αρμόδιοι φορείς.

Προς το παρών καμία ΟΥΕΦΑ και καμία εγχώρια Ομοσπονδία δεν μπορεί να βάλει τα χέρια στη φωτιά και ν’ αποφασίσει εν μέσω μιας κρίσης με ατέλειωτα κρούσματα παγκόσμια. Μπορεί με επιστολές και παρασκηνιακές συζητήσεις η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να υποκινεί τα μέλη της για «να κριθούν τα πρωταθλήματα στο γήπεδο» όμως δεν μπορεί κανείς να προβλέψει πως θα λειτουργήσει η επόμενη ημέρα σε κάθε χώρα ξεχωριστά.

Όλα αυτά τα σενάρια και οι θεωρίες δεν θα γίνονταν αν δεν υπήρχε το μεγάλο ερωτηματικό της διεύρυνσης της πανδημίας και τα αποτελέσματά του. Την δεδομένη στιγμή όλα τίθενται στη σφαίρα του ερωτήματος και όχι της λογικής με μαθηματικές πράξεις και αναλύσεις που επι του παρόντος αποτελούν εικασίες. Έτσι όπως κάνουμε υπομονή παραμένοντας στο σπίτι για μη εξάπλωση του ιού, προφανώς αυτό θα πρέπει να γίνει και στον χώρο του ποδοσφαίρου προκειμένου το ΘΕΛΩ των περισσοτέρων να μετατραπεί πρακτικά σε ΜΠΟΡΩ!

Ποδόσφαιρο: Τελευταία Ενημέρωση

X