ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Κλοπ, κάπνισε ένα τσιγάρο και ηρέμησε»

Τι είπε για τον Γερμανό τεχνικό, ο επί 17 χρόνια γιατρός της Ντόρτμουντ

O Γιούργκεν Κλοπ φημίζεται για τον εκρηκτικό χαρακτήρα του και τα ξεσπάσματά του στον πάγκο. Είναι ο χαρακτήρας του τέτοιος που μπορεί να αλλάξει διάθεση σε κλάσματα δευτερολέπτων. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει ο πρώην φυσιοθεραπευτής της Ντόρτμουντ, Φρανκ Ζόλνερ, πάντα αναγνωρίζει το λάθος του αν θεωρεί ότι έχει υπάρχει κάποιο. Ειδικότερα, ο επί 17 χρόνια γιατρός των Βεστφαλών σχολίασε στο Goal τα εξής για το Γερμανό τεχνικό.

“Είναι ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας. Υπάρχουν πάρα πολλές φορές που θα πεις για εκείνον τι σπουδαίος άνθρωπος είναι. Κάποιες άλλες όμως θα τον χαρακτηρίσεις εγωκκεντρικό. Μία φορά ο Μπλαζικόφσκι με κάλεσε κατά την επιστροφή του από την εθνική ομάδα. Είπε ότι δε μπορούσε να προπονηθεί λόγω ενός μυϊκού τραυματισμού αλλά ακόμα και έτσι θα ερχόταν στη συνάντηση της ομάδας.

Πριν μαζευτούμε πήγα μαζί με τον Μπλαζικόφσκι στον Κλοπ για να τον ενημερώσουμε. Τρελάθηκε μόλις ενημερώθηκε. Ίσως γιατί έμαθε τα νέα του τραυματισμού εκείνη τη στιγμή. Ο βοηθός του Κλοπ (Ζέλικο Μπούβατς) συνήθως θα εμφανιζόταν σε τέτοιες περιπτώσεις και θα έλεγε:’ Κλοπ κάπνισε ένα τσιγάρο και ηρέμησε΄. Ήταν από τους καλύτερους βοηθούς. Ο Κλοπ, όμως, πάντα είχε το θάρρος να σου απολογηθεί όταν υπερέβαινε τα όρια”.Κλοπ

Ο γιατρός φύλακας άγγελος

Ο Φρανκ Ζόλνερ αποτέλεσε μέρος της ομάδας από το 1992 έως το 2009. Σε αυτό το διάστημα κατέκτησε ένα Τσάμπιονς Λιγκ και 3 πρωταθλήματα Γερμανίας. Σήμερα, βοηθάει την Μπόχουμ στη Μπουντεσλίγκα 2 με τις ιατρικές του ικανότητες. Στη συνέντευξή του, πάντως, αναφέρθηκε στο λόγο που αποφάσισε να φύγει από τους Βεστφαλούς το 2009.

“Από το 2008 είχα καταλάβει ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Μία φορά γύρισα σπίτι και είδα την κόρη μου να κλαίει. Είχε χωρίσει με το αγόρι της και δεν ήξερα καν ότι είχε ένα. Καμία φορά μας καλούσε έκτακτα, με αποτέλεσμα να δουλεύουμε περισσότερες ώρες και να μη προλάβαινα ούτε να ειδοποιήσω την οικογένειά μου ότι θα αργήσω. Σε μία φάση τα παιδιά μου σχεδόν δεν ήθελαν να μου μιλήσουν. Τότε είπα ότι αυτό θα αλλάξει”.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Τελευταία Ενημέρωση

X