ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
22° Λευκωσία,
18 Μαΐου, 2022
sport fm - listen live

Μπάγερν Μονάχου: Καταγγέλλεται για καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων!

Οι καταγγελίες αφορούν μεταξύ άλλων θέματα φοροδιαφυγής και δήλωσης πλαστών στοιχείων

24sports team

info@24sports.com.cy

Σε σοβαρές καταγγελίες κατά της Μπάγερν Μονάχου προχώρησαν προπονητές που εργάστηκαν στα τμήματα υποδομής του κλαμπ και οι οποίοι, όπως αποκαλύπτει το περιοδικό «WDR», κατηγορούν τους Βαυαρούς για καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων σε ό, τι αφορά τους μισθούς και τα ωράρια, καθώς και για δήλωση πλαστών στοιχείων αλλά και για φοροδιαφυγή .

Συγκεκριμένα, όπως μετέφερε στο γερμανικό «Sky» ο δικηγόρος ορισμένων εξ αυτών των προπονητών, Αντρέας Βάλντσμιτ, οι Βαυαροί έδιναν στους νεαρούς τεχνικούς μηνιαίο μισθό 450 ευρώ. Αμοιβή που -βάσει της νομοθεσίας περί κατώτατου μισθού στη Γερμανία- αντιστοιχεί σε 47 ώρες εργασίες τον μήνα. Ωστόσο, οι προαναφερθέντες αναγκάζονταν να δουλεύουν 100 μέχρι και 120 ώρες. Την ίδια στιγμή στα εκτός έδρας παιχνίδια, η Μπάγερν φέρεται να έδινε λάθος στοιχεία στους εργασιακούς φορείς, ώστε να αποφεύγει εισφορές και καταβολή υπερωριών.

«Η βάση των καταγγελιών αφορά τη μικρή εκτίμηση της εργασίας τους, τόσο οικονομικά όσο και άυλα. Οι απαιτήσεις από τους προπονητές ήταν πάντα υψηλές, όπως και οι προσδοκίες, όμως από την άλλη πλευρά υπήρχε μικρό αντάλλαγμα.

Είναι σκανδαλώδες κατά τη γνώμη μου. Κι αυτό γιατί γινόταν διαρκώς. Δεν ήταν μόνο με ένα προπονητή το πρόβλημα, αλλά με πολλούς οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν. Τους απάντησαν λίγο έως πολύ ότι εάν δεν δεχθείτε, έχουμε άλλους δέκα που θα δεχθούν. Φυσικά, αυτό οδήγησε σε περαιτέρω απογοήτευση και θυμό των προπονητών. Ίσως αυτός είναι ο κύριος λόγος που άρχισε αυτή η χιονοστιβάδα», τόνισε σχετικά ο Βάλντσμιτ.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος και άλλοτε θρύλος της Μπάγερν, Όλιβερ Καν, σημείωσε ότι «ο σύλλογος θα συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές για το ζήτημα». Μάλιστα, τόσο ο ίδιος όσο και ο αθλητικός διευθυντής του κλαμπ, Χασάν Σαλιχάμιτζιτς, ο πρώην CEO, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, θα κληθούν να καταθέσουν εντός Ιανουαρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΜΠΑΓΕΡΝ Μ.: Τελευταία Ενημέρωση