ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η εικόνα μιλάει από μόνη της

Το μοντέλο διοίκησης της Μπάγερν φανερώνει και τους λόγους επιτυχίας

Πανίκος Κωνσταντίνου

Πανίκος Κωνσταντίνου

constantinoup@24sports.com.cy

Η Μπάγερν ανακοίνωσε το Λερουά Σανέ. Τον απέκτησε από την Μάντσεστερ Σίτι. Στη φωτογραφία ο 24χρονος άσσος κρατά με χαμόγελο τη φανέλα της νέας του ομάδας. Δεξιά του, ο εκτελεστικός πρόεδρος του συλλόγου Καρλ Χάϊνς Ρουμενίγκε.

Ρουμενίγκε; Ναι αυτός που αγωνίστηκε στην ομάδα της Βαυαρίας για μια δεκαετία κατακτώντας πρωταθλήματα και κύπελλα πρωταθλητριών. Είχε αντικαταστήσει ένα άλλο θρύλο της Μπάγερν τον Ούλι Χένες επίσης με κατακτήσεις πρωταθλημάτων και κυπέλλων πρωταθλητριών Ευρώπης. Αριστερά του στη φωτογραφία ο αθλητικός διευθυντής Χασάν Σαλιχάμιτζιτς.

Σαλιχάμιτζιτς; Άλλος ένας που αγωνίστηκε σχεδόν μια δεκαετία στην Μπάγερν. Αντικατέστησε τον Ματίας Ζάμερ που τελείωσε την καριέρα του στην Ντόρντμουντ ενώ αναδείχθηκε και κορυφαίος παίκτης στον κόσμο. Η θέση του αθλητικού διευθυντή είχε προταθεί και σε ένα άλλο μεγάλο αστέρι του συλλόγου τον Φίλιπ Λαμ. Δεξιότερα στη φωτογραφία ο Όλιβερ Καν.

Καν; Τώρα τι γυρεύει ο Καν στη φωτό; Στην παρούσα φάση είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Σκοπός είναι να θητεύσει δίπλα στον Ρουμενίγκε για διάστημα δύο χρόνων έτσι ώστε να τον αντικαταστήσει. Πως είπατε; Ναι, ναι έτσι ακριβώς. Αν θέλει κάποιος μπορεί να ξαναδιαβάσει την προηγούμενη αράδα.

Υπάρχει ένας φιλοσοφικός όρος που ονομάζεται Πραγματισμός. Βρίσκεται πάντα με την πλευρά απ’ την οποία φυσάει ο άνεμος, δεν ενδιαφέρεται παρά μόνο για την άμεση επιτυχία. Σε αυτή τη βάση –δυστυχώς- κινούνται και οι δικές μας ομάδες, (οι πλείστες τουλάχιστον) ωστόσο, αυτό δεν είναι επαγγελματισμός. Και δεν σημαίνει ότι η Μπάγερν παίρνει τίτλους επειδή λειτουργεί με τον συγκεκριμένο τρόπο όμως δεν μπορεί επίσης να παραγνωριστεί και αυτή η μεθοδολογία.

Από την άλλη το συγκεκριμένο μοντέλο βοηθάει την ομάδα να καλλιεργεί «νοοτροπία Μπάγερν» που είναι εξίσου σημαντική για να βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο. Και προφανώς όταν μια ομάδα σκέφτεται και ενεργεί με συγκεκριμένη στρατηγική συμπερασματικά μπορούμε να υποθέσουμε πως, σε αντίθεση με άλλους μεγάλους Ευρωπαϊκούς συλλόγους, ονόματα δε λέμε, κάθε χρόνο έχει κέρδη. Αγωνιστικά μα και οικονομικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΜΠΑΓΕΡΝ Μ.: Τελευταία Ενημέρωση

X