ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Ψάχνεται» για το Goal Line Technology και το ημι-αυτόματο offside

Η Σουπέρ λίγα μπήκε σε... σκέψεις

Τις αποφάσεις του δημοσιοποίησε το διοικητικό συμβούλιο της Stoiximan Super League. Μία εξ αυτών, λοιπόν, αφορά και στη διερεύνηση του κόστους για την εφαρμογή του συστήματος Goal-Line Technology και ημιαυτόματης τεχνολογίας offside!

Θυμίζουμε, την πρόταση κατέθεσε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, που έθεσε αρχικά ζήτημα για απόκτηση και εγκατάσταση τρισδιάστατου συστήματος ελέγχου οφσάιντ. Μια τεχνολογία, που πρωτοεμφανίστηκε στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και μάλιστα, με ιδιαίτερη επιτυχία, ενώ χρησιμοποιείται ήδη και στην πρώτη κατηγορία της Ιταλίας, τη Serie A.

Η δεύτερη πρόταση του «δικεφάλου του Βορρά» έχει να κάνει με το Goal-Line Technology, ένα σύστημα το οποίο ειδοποιεί άμεσα τον εκάστοτε διαιτητή για το αν έχει περάσει ή όχι η μπάλα την γραμμή του τέρματος.

Η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας:

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τα θέματα διαιτησίας και τη στελέχωση της ΚΕΔ ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το σώμα ενημερώθηκε για τη σύγκληση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου την Τρίτη 10 Οκτωβρίου και ώρα 10:00. Στο πλαίσιο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο επεσήμανε την ανάγκη να αποσταλούν τα βιογραφικά των υποψηφίων Αλλοδαπών τριών νέων μελών της ΚΕΔ στα μέλη της Ε.Ε.Π. πριν τη συνεδρίαση της επόμενης Τρίτης ώστε να υπάρξει επαρκής χρόνος ενημέρωσης και λήψης των οικείων αποφάσεων.

2/ Ομόφωνα αποφασίστηκε η διερεύνηση του κόστους για την εφαρμογή του συστήματος "Goal-Line Technology" και ημιαυτόματης τεχνολογίας offside στους αγώνες της Super League.

3/ Ομόφωνα εγκρίθηκε ο πίνακας Παρατηρητών Αγώνων Super League.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σούπερ Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση