ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Tώρα μιλάει ο Ιβάν! Ανατροπές στην Τούμπα

Την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η "πρώτη" του ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν

Την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η "πρώτη" του ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν. Σε αυτήν δεν θα είναι, αφού δεν έχουν καμία συμβατική υποχρέωση ο Βιεϊρίνια και ο Μαουρίσιο. Ετσι, για να το προσδιορίζουμε, αφού μάλλον δεν έχει γίνει σαφές ότι τόσο ο Πορτογάλος αρχηγός του Δικέφαλου όσο και ο Βραζιλιάνος είναι από τη στιγμή που ολοκληρώθηκαν τα play off ελεύθεροι ποδοσφαιριστές, χωρίς να δεσμεύονται με συμβόλαια με τους δευτεραθλητές Ελλάδας.

Το θέμα είναι τι θα γίνει ως τότε και αν τελικά θα παραταθεί η συνεργασία τους με ανανέωση των συμβολαίων τους. Είναι σαφές πως οι καλές εμφανίσεις του Μαουρίσιο στα play off άλλαξαν αρκετά τη θεώρηση των επιτελών του ΠΑOΚ, οι οποίοι με τη λογική και των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ στα τέλη Αυγούστου και της αποψίλωσης στο κέντρο, θέλουν -και έχουν ενημερώσει σχετικά- να διατηρήσουν στο ρόστερ τον "Μάουρι".

Όχι όμως φυσικά με οικονομική υπέρβαση, όπως τουλάχιστον αυτή λογίζεται πλέον στο νέο πλαίσιο που επιβεβλημένα έχει αποφασιστεί (λόγω FFP) να ακολουθήσει ο ΠΑOΚ. Από το 1,3-1,4 εκατ. ευρώ που εισέπραττε ο Μαουρίσιο, ζήτημα είναι αν η νέα προσφορά που θα του γίνει και θα μεταφερθεί στον ατζέντη του, ο οποίος αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη θα ξεπερνάει τα μισά, για διετές συμβόλαιο.

Πρόταση που προφανώς δεν ικανοποιεί τον "Μάουρι", το θέμα όμως είναι τι… αντίβαρο, τι άλλες προτάσεις έχει αυτήν τη στιγμή στα χέρια του. Όχι σε επίπεδο οικονομικό, αφού για παράδειγμα η πόρτα της Αλ Χιλάλ του Ράζβαν Λουτσέσκου είναι πάντα ανοικτή και "χρυσή" αλλά σε επίπεδο καθημερινότητας και ζωής, κάτι που για τον τρίτεκνο Βραζιλιάνο είναι πολύ σημαντικό και σίγουρα σε αυτό το επίπεδο, η Θεσσαλονίκη παίζει χωρίς ανταγωνισμό.

Σαφώς πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για τον Βιεϊρίνια. Στον "σκύλο", έγκαιρα, έγκυρα και πιθανώς χωρίς την παραμικρή ανταπόκριση, έχουμε καταγράψει εδώ και πολλούς μήνες την ψυχολογική απόσταση που έχει ο αρχηγός του ΠΑΟΚ με το κάθε τι που εμπλέκεται σε ανθρώπινο δυναμικό γύρω από τη φετινή ομάδα. Με τα χίλια ζόρια συμφώνησε να παραμείνει και τον Ιούλιο, τίποτα και κανείς τη δεδομένη στιγμή δεν "κρατάει" τον Πορτογάλο στον Δικέφαλο ούτε σε επίπεδο -καν- συζητήσεων.

Ο μόνος που πιθανώς το μπορεί και ο μόνος που όντως μπορεί να αλλάξει ένα διαφαινόμενο επώδυνο και πολύ άσχημο "διαζύγιο" είναι ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης, στο πρόσωπο του οποίου ο Βιεϊρίνια "βλέπει" τον μοναδικό με τον οποίο μπορεί να συνδιαλλαγεί για θέματα που τον έχουν επιβαρύνει πολύ ψυχολογικά κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν και που πρακτικά, ουσιαστικά, τον έχουν απομακρύνει τόσο πολύ από την "καρδιά" της ομάδας ώστε τη δεδομένη στιγμή στο μυαλό του η αποχώρηση να μοιάζει δεδομένη.

Εκτός φυσικά του (πάντα καταλυτικού) παράγοντα Ιβάν Σαββίδη και της όποιας επίδρασης μπορεί να έχει στην ψυχοσύνθεση και στο θυμικό -που έλεγε και ο Γιάννης Ιωαννίδης- του Βιεϊρίνια.

sportdog.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΠΑΟΚ: Τελευταία Ενημέρωση

X