ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Παναθηναϊκός: Οι πέντε «καυτοί» φάκελοι του Τσάβι Ρόκα

Δεν θα υπάρξει καμία περίοδος χάριτος για τον Τσάβι Ρόκα στον Παναθηναϊκό, διότι θα κληθεί αμέσως να διαχειριστεί τα ζητήματα που «καίνε»

Ημέρα της πληροφορίας είναι η Δευτέρα (25/11) για τον Τσάβι Ρόκα, αφού θα ενημερωθεί για όλα τα ζητήματα του Παναθηναϊκού, πριν την επιστροφή του στη Βαρκελώνη. Ο Καταλανός δεν έχει μάθει όλες τις λεπτομέρειες και θα χρειαστεί χρόνο για να εξοικειωθεί με όλα, όμως τα πιο σημαντικά θέματα είναι συγκεκριμένα… Το «10» κατηγοριοποιεί τους πέντε «καυτούς» φακέλους που θα κληθεί να διαχειριστεί ο νέος τεχνικός διευθυντής του Τριφυλλιού…

ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Ο Νίκος Νταμπίζας ασκούσε συνεχείς παρεμβάσεις στο «Γεώργιος Καλαφάτης» και οι ποδοσφαιριστές ένιωθαν την παρουσία του. Ένας παίκτης έλεγε χαρακτηριστικά ότι «ο Νταμπίζας μας σκανάρει από πάνω μέχρι κάτω. Δεν μπορούσες να κοροϊδέψεις στην προπόνηση». Φυσιολογικά, επικρατεί η απορία για τη στάση του αντικαταστάτη του στη διεύθυνση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τα πως συμπεριφέρεται ο Τσάβι Ρόκα στα αποδυτήρια ή πως διαχειρίζεται μία αγωνιστική κρίση. Το θετικό για τον Καταλανό είναι ότι πλην του Γιοάν Μολό, οι άλλοι παίκτες του Παναθηναϊκού είναι ήρεμοι χαρακτήρες και σπάνια δημιουργούν προβλήματα. Περισσότερα θα φανούν από την πρώτη ομιλία που θα κάνει ο Ρόκα ενώπιον της ομάδας.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Ουσιαστικά, ο Τσάβι Ρόκα αναλαμβάνει τα καθήκοντα του έναν μήνα πριν τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Αυτό σημαίνει ότι θα βασιστεί στις εισηγήσεις του Γιώργου Δώνη για τις ανάγκες που υπάρχουν και θα αξιοποιήσει την ατζέντα του για να βρει τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές. Ο Ρόκα θα έχει διαμορφώσει άποψη για το έμψυχο δυναμικό του Παναθηναϊκού μέχρι το καλοκαίρι, αλά έως τότε θα ρωτάει. Ακούγοντας τις γνώμες των συνεργατών του, θα μπορέσει παράλληλα να τους αξιολογήσει στους επόμενους μήνες. Ταυτόχρονα, οι μεταγραφές του Ιανουαρίου θα είναι ένα πρώτο τεστ για το… μάτι του Καταλανού και την πρόσβαση του σε φτηνές και αξιόπιστες αγορές.

ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ

Σε πρώτη φάση, ο Τσάβι Ρόκα θα κληθεί να εφαρμόσει την ιεράρχηση της διοίκησης. Η ΠΑΕ θεωρεί απαραίτητες τις ανανεώσεις των συμβολαίων των Δημήτρη Κουρμπέλη, Σωκράτη Διούδη, Χρήστου Δώνη και Εμμάνουελ Ινσούα, ενώ υπό αξιολόγηση τελεί ο Ματίας Γιόχανσον. Αντίστοιχα, η πρόθεση της ομάδας είναι να διατηρήσει στο δυναμικό της τους περισσότερους νεαρούς, όπως τους Κώστα Αποστολάκη και Ανδρέα Αθανασακόπουλο. Από το καλοκαίρι και μετά, όταν ο Ρόκα θα έχει σχηματίσει γνώμη για όλους, θα αποφασίζει εκείνος για αυτές τις υποθέσεις. Επίσης, θα κριθεί η διαπραγματευτική ικανότητα του, αφού σε μεγάλο βαθμό τα οικονομικά περιθώρια είναι συγκεκριμένα.

ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

Δύο είναι τα «αγκάθια» που καλείται να φέρει σε πέρας ο Τσάβι Ρόκα σε ότι αφορά τις αποδεσμεύσεις: ο Άντονι Μουνιέ και ο Βαγγέλης Οικονόμου. Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται ο Πάνος Αρμενάκας αλλά έχει χαμηλό συμβόλαιο και ο δείκτης δυσκολίας είναι μικρότερος. Αντίθετα, ο Μουνιέ κυρίως και ο Οικονόμου δευτερευόντως, κοστίζουν πάρα πολύ στην ΠΑΕ και ο Γιάννης Αλαφούζος έχει ζητήσει να περιοριστεί το κόστος. Ασφαλώς, η θέση του Ρόκα είναι δύσκολη, αφού αρκετοί προσπάθησαν να λύσουν το συμβόλαιο του Γάλλου, αλλά χωρίς επιτυχία. Αντίθετα, με τον Οικονόμου αναμένεται να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση, έστω και δύσκολα.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Απόρροια της στάσης πληρωμών του 2017, το οργανόγραμμα του Παναθηναϊκού αποψιλώθηκε από πολλά πρόσωπα. Παρά την ομαλοποίηση στα οικονομικά, το ποδοσφαιρικό τμήμα έχει σημαντικά οργανικά κενά και ο Τσάβι Ρόκα θα τεθεί αντιμέτωπος με αυτά. Σαφώς, οι προσλήψεις δεν εξαρτώνται από τον Καταλανό, αλλά από τον Γιάννη Αλαφούζο. Όμως, ο Ρόκα πρέπει να βρει έξυπνες λύσεις για να αντισταθμίσει τις ελλείψεις, όπως με το τμήμα σκάουτινγκ. Το ίδιο ισχύει για την ακαδημία, στην οποία ναι μεν ο Βαγγέλης Σάμιος θα λειτουργεί ανεξάρτητα, αλλά θα συνεργαστεί με τον Ρόκα για να τη συνδέσουν με την πρώτη ομάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τελευταία Ενημέρωση