ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Advertisement

O Παναθηναϊκός «κόλλησε» με τον Παναιτωλικό

Με το μυαλό στην Μπέτις

Με τελείως διαφορετικό πρόσωπο έπειτα από καιρό λόγω και των πολλών αλλαγών, ο Παναθηναϊκός έδειξε ξεκάθαρα τις προτεραιότητές του. Σε αυτό το 0-0 με τον Παναιτωλικό, είχε το μυαλό του στη ρεβάνς της Πέμπτης στην Ανδαλουσία, από τη στιγμή που είχε εξασφαλίσει την 4άδα.

Ο Παναιτωλικός προέβαλε αντίσταση, ο Γιάννης Αναστασίου είδε αρκετά θετικά πράγματα από τους ποδοσφαιριστές του στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα του Αγρινίου, έφτιαξε ευκαιρίες, ο Κότσαρης δεν νικήθηκε κι έτσι σε αυτό το ιδιαίτερο – λόγω των συνθηκών που του έβαλε ο Παναθηναϊκός – ματς, οι δυο αντίπαλοι έμειναν στο στείρο αποτέλεσμα.

Στο μυαλό των κόουτς:

Ο Ράφα Μπενίτεθ έκανε 9 αλλαγές σε σχέση με το ματς της περασμένης Πέμπτης με την Μπέτις, με τον Κότσαρη στα γκολπόστ και του Κάτρη, Ερνάντεθ και Τουμπά στην τριάδα της άμυνας. Ο Παντελίδης κινήθηκε δεξιά, ο Ζαρουρί αριστερά στο 3-4-1-1, οι Σισοκό και Κοντούρης ήταν στα χαφ, με τους Τζούριτσιτς και Αντίνο να πλαισιώνουν από τις πτέρυγες τον μοναδικό προωθημένο, Σφιντέρσκι.

Ο Γιάννης Αναστασίου παρουσίασε το 4-2-3-1. Ο Κουτσερένκο ήταν κάτω από τα δοκάρια και μπροστά του, οι Κόγιτς – Γκράναθ στα στόπερ, με τους Μαυρία και Αποστολόπουλο δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα. Μπουχαλάκης και Εστέμπαν ήταν στα χαφ, ο Ματσάν ήταν αριστερά, οι Λομπάτο και Ρόσα συμπλήρωναν την τριάδα και ο Αγκίρε ήταν ο φορ.

Το ματς

Με τόσες αλλαγές, με τον Σισοκό για πρώτη φορά βασικό, με τους Παντελίδη – Τζούριτσιτς να ψάχνουν ανεπιτυχώς συνεργασίες και χώρους δράσης και τον Παναιτωλικό κάπως πιο ορθολογικά παρατεταγμένο από τον Γιάννη Αναστασίου, ο Ράφα Μπενίτεθ ίσως έπρεπε να περιμένει τη «χλωμή» εικόνα της ομάδας του στη Λεωφόρο.

Ο Παναθηναϊκός είχε ένα εξαιρετικό σουτ του Παντελίδη από απόσταση στο 10ο λεπτό, άλλο ένα του Κοντούρη που έφυγε πολύ ψηλά και είχε ξεκάθαρο πρόβλημα δημιουργίας. Πήγαινε κυρίως από αριστερά με τους Ζαρουρί και Αντίνο, αλλά είχε μεγάλο θέμα στο χώρο του κέντρου με τον Σισοσκό που προσπαθούσε να «διαβάσει» πρώτα τις κινήσεις των συμπαικτών του κι έπειτα το παιχνίδι αυτό καθ’ αυτό.

Ο Παναιτωλικός είχε τόλμη και υπομονή στο παιχνίδι του, είχε τον Ματσάν από αριστερά να επιχειρεί να προκαλέσει προβλήματα στους «πράσινους», εκείνος είχε και την καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος με ένα τρομερό σουτ που έφυγε άουτ στο 45’. Οι Μπουχαλάκης και Εστέμπαν έδειξαν να έχουν πολύ καλύτερη χημεία στο χώρο του κέντρου κόντρα σε Σισοκό και Κοντούρη και οι Αγρινιώτες προκαλούσαν προβλήματα στο «τριφύλλι».



Ο Παντελίδης παρέμεινε ο πιο απειλητικός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού μέχρι το 63ο λεπτό, όταν και αποχώρησε, είχε την καλύτερη στιγμή του στο 56’ με ατομική ενέργεια και χαμηλό σουτ που μπλόκαρε ο Κουτσερένκο, αλλά δοκίμασε και ο Παναιτωλικός την ετοιμότητα του Κότσαρη. Στο 51’ σε χαμηλό τελείωμα του Εστέμπαν ο κίπερ των «πράσινων» έπεσε ολόσωστα για να μπλοκάρει στ’ αριστερά του και ήταν ίσως μια υπενθύμιση προς τους «πράσινους» μετά το πιεστικό ξεκίνημά τους στην αναμέτρηση.

Ο Ράφα Μπενίτεθ έστειλε τον Σισοκό δεξιά, ενίσχυσε τα χαφ με Τσιριβέγια, ο Γιάγκουσιτς μόλις μπήκε ήταν ο πρωταγωνιστής της πρώτης εξαιρετικής συνεργασίας των «πράσινων» στο 65’ με ένα αριστερό πλασέ που έφυγε άουτ, αλλά ο Παναθηναϊκός ήθελε πολλά ακόμα για να κάμψει την αντίσταση του Παναιτωλικού. Και η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να τα βρει από τον πιο ανέλπιστο παίκτη, τον Βιλένα, αλλά εκείνος νικήθηκε από τον Κουτσερένκο σε τετ-α-τετ στο 80’, όπως επίσης και ο Κότσαρης έκανε διπλή επέμβαση στο φινάλε για να κρατήσει το μηδέν.

MVP: Ο Κουτσερένκο όποτε χρειάστηκε και κυρίως στο τετ-α-τετ με τον Βιλένα στο 80’, στη φάση με τον προαναφερθέντα και τον Σισοκό στο φινάλε, αλλά και στην κεφαλιά του Σφιντέρσκι στην δεξιά γωνία στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν ανίκητος.

Η «σφυρίχτρα»: Ο Τσιμεντερίδης προκάλεσε τα παράπονα του Παναθηναϊκού για φάση με τον Τζούριτσιτς πριν το ημίχρονο σε μαρκάρισμα του Μπουχαλάκη και σε ένα πάτημα στον Σφιντέρσκι στο δεύτερο ημίχρονο. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις άκουσε τη συμβουλή του VAR, Κατοίκου και το ματς συνεχίστηκε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Κότσαρης, Κάτρης, Τουμπά, Χάβι Ερνάντεθ, Παντελίδης (63’ Γιάγκουσιτς), Κοντούρης (77’ Βιλένα), Σισοκό, Ζαρουρί, Τζούριτσιτς (77’ Σιώπης), Σφιντέρσκι (80’ Πάντοβιτς), Αντίνο (63’ Τσιριβέγια)

Παναιτωλικός: Κουτσερένκο, Μαυρίας, Κόγιτς, Γκράναθ, Αποστολόπουλος, Μπουχαλάκης, Ματσάν, Εστέμπαν (78’ Μπρέγκου), Λομπάτο (72’ Άλεκσιτς), Αγκίρε (72’ Γκαρσία), Ρόσα (78’ Σατσιάς)

 

Πηγή: sport-fm.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τελευταία Ενημέρωση