ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Και μαθηματικά στο... Champions League Παναθηναϊκός και ΑΕΚ

Ανεξαρτήτως του ποιος θα πάρει τον τίτλο

Ξεκάθαρο προβάδισμα δεν πήρε κάποιος από τους δύο αφού το 0-0 παρατείνει την αγωνία ως το τέλος, ωστόσο Παναθηναϊκός και ΑΕΚ μετά το αποτέλεσμα στο ντέρμπι της Λεωφόρου «κλείδωσαν» την παρουσία τους στα προκριματικά του Champions League. Όποια ομάδα πάρει τον τίτλο, εξασφαλίζει ότι θα έχει έναν γύρο λιγότερο στα προκριματικά, αλλά και ότι θα είναι στη χειρότερη περίπτωση στους ομίλους του Conference League.

Θυμίζουμε πως ο πρωταθλητής, θα λάβει μέρος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League μέσω του γύρου των πρωταθλητών, οι αγώνες του οποίου διεξάγονται 8-9 και 15 Αυγούστου. Σε περίπτωση πρόκρισης, θα παίξει στα playoffs στις 22/23 και 29/30 Αυγούστου, με έπαθλο μια θέση στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League. Σε περίπτωση αποκλεισμού στα playoffs του Champions League, θα μετακομίσει απευθείας στους ομίλους του Europa League. Αν, δε, ο πρωταθλητής Ελλάδας αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, θα παίξει στα playoffs του Europa League, όπου ακόμη κι αν αποκλειστεί, θα συνεχίσει στους ομίλους του Conference League. Δηλαδή, ο πρωταθλητής στο χειρότερο σενάριο των δύο καλοκαιρινών αποκλεισμών θα έχει εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους του Conference League.

Ο δευτεραθλητής θα κερδίσει θέση στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, στον δρόμο των μη πρωταθλητών, με τους αγώνες να διεξάγονται 25/26 Ιουλίου και 1/2 Αυγούστου. Σε περίπτωση πρόκρισης, εξασφαλίζει, όπως και ο πρωταθλητής, το μίνιμουμ της παρουσίας στους ομίλους του Conference League, αλλά θα διεκδικήσει την συμμετοχή στους ομίλους του Champions ή έστω του Europa League.

Όσο για τα υπόλοιπα εισιτήρια, αν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το Κύπελλο ή αν βγει τρίτος, θα παίξει στα προκριματικά του Europa League, αλλά αν χάσει το Κύπελλο και ο Ολυμπιακός βγει τρίτος, θα πάρει εκείνος τη θέση του. Η ομάδα αυτή θα μπει στη δράση στις 10 και 17 Αυγούστου και εφόσον προκριθεί θα παίξει στα playoffs στις 24 και 31 Αυγούστου. Αν αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό του Europa League, θα μεταφερθεί στα playoffs του Conference League που θα γίνουν 24 και 31 Αυγούστου. Αν αποκλειστεί στα playoffs του Europa League, θα πάει απευθείας στους ομίλους του Conference League.

Ο Άρης μαζί με έναν εκ των ΠΑΟΚ ή Ολυμπιακού θα λάβουν μέρος στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League παίζοντας στις 27 Ιουλίου και 3 Αυγούστου. Για αυτές τις δύο ομάδες, δεν υπάρχει περιθώριο λάθους, αφού οποιοσδήποτε αποκλεισμός, στον δεύτερο, τον τρίτο προκριματικό ή στα playoffs του Conference League συνεπάγεται και το τέλος της ευρωπαϊκής τους περιπέτειας.

Πηγή: sport-fm.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τελευταία Ενημέρωση