ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δώνης: «Υπέρβαση για τον Παναθηναϊκό ο Αγιούμπ» (vid)

Μίλησε για όλα τα θέματα ο Ελλαδίτης

Ο Γιώργος Δώνης σε δηλώσεις που έκανε στα κανάλια Novasports, μίλησε για την επικείμενη μεταγραφή του Γιασίν Αγιούμπ στον Παναθηναϊκό, χαρακτηρίζοντάς την υπέρβαση.

Ο 50χρονος τεχνικός έκανε λόγο για την υπέρβαση που κάνει ο Παναθηναϊκός με την μεταγραφή του Αγιούμπ, ενώ παράλληλα μίλησε για την ενδεχόμενη αποχώρηση του Ινσούα.

Αναλυτικά:

Έχει ολοκληρωθεί το θέμα της μεταγραφής του Αγιούμπ;

«Νομίζω μέχρι να υπογράψει ένας ποδοσφαιριστής, να περάσει ιατρικές εξετάσεις, δεν τελειώνει ποτέ μία μεταγραφή. Σκεφτείτε πως πριν λίγες μέρες, παρότι είχαμε κάνει προσπάθεια, ξέραμε πως θα έχει συμφωνήσει με την Λουτογκόρετς για αυτό δεν χρειάζεται να λέμε κάτι παραπάνω. Είμαστε κοντά, είναι ένας παίκτης που τον έχουμε αξιολογήσει και είναι ένας παίκτης που δεν είναι δανεικός γι’ αυτό παρότι αυτή την στιγμή έχουμε επιλέξει έναν άλλο ποδοσφαιριστή αποφασίζουμε να τον εντάξουμε στο δυναμικό μας γιατί δεν είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος μετά από 6 μήνες θα επιστρέψει στην ομάδα του, αλλά είναι ένας ποδοσφαιριστής που είναι στο πλάνο της ανάπτυξης της ομάδας».

Πως τον πείσατε να έρθει στον Παναθηναϊκό και να αφήσει προτάσεις όπως από Γερμανία;

«Στο αγωνιστικό μας πλάνο είναι σημαντικό για εμένα οι ποδοσφαιριστές που είναι μέσα στον άξονα να μην έχουν τα ίδια στοιχεία. Κάποιος μπορεί να είναι πιο δυναμικός αμυντικά, κάποιος μπορεί να μεταφέρει την μπάλα καλύτερα, άλλο μπορεί να είναι περισσότερο τεχνίτης και να έχει μεγαλύτερη διείσδυση, άλλος μπορεί να πατάει καλύτερα περιοχή. Άρα όταν έχουμε μέσα στο άξονα 6 ποδοσφαιριστές στο σχηματισμό που χρησιμοποιούμε, είναι σημαντικό πως ό,τι προβλήματα και να μας προκύψουν ή κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, να μπορούμε να έχουμε τις επιλογές που πρέπει. Αυτός ήταν και ο σχεδιασμός επίσης το καλοκαίρι που μας πέρασε που δεν τα καταφέραμε. Πιστεύω πως επειδή ήξερε το ενδιαφέρον ο Αγιούμπ, που δεν προχώρησε για ήταν τα οικονομικά δεδομένα εντελώς διαφορετικά, μπήκαμε στην διαδικασία, ο τεχνικός μας διευθυντής ο κύριος Ρόκα τον έφερε στην Ελλάδα, ήθελε και ένα ραντεβού μαζί μου, έγινε το ραντεβού με τον τεχνικό διευθυντή, την επόμενη μέρα έγινε και το ραντεβού μαζί μου, ανταλλάξαμε πολλές απόψεις μου έκανε εντύπωση πως του άρεσε το ποδόσφαιρο που παίζουμε. Είδε μία ομάδα που θέλει να παίξει κυριαρχικά, να έχει την κυκλοφορία της μπάλας, με ρώτησε αρκετά πράγματα για το πως τον βλέπω, πως σκοπεύω να τον χρησιμοποιήσω, ποια είναι η φιλοσοφία του παιχνιδιού μας, της προπόνησής μας, ε και σε όλα αυτά είχε και την άποψη του προπονητή και το πως λειτουργούμε μέσα στην ομάδα και γύρω από το προτζεκτ που έχουμε. Νομίζω ό,τι όταν τελείωσε η όλη κουβέντα που είχε με εμάς τον είδα ευχαριστημένο. Τώρα από εκεί και πέρα για να γίνει μία μεταγραφή, είναι και τα οικονομικά δεδομένα. Σίγουρα και από την ομάδα αυτή την στιγμή γίνεται μια υπέρβαση για να φέρει έναν ποδοσφαιριστή σε μία καλή ηλικία και να έχουμε μεγαλύτερη πληρότητα στον χώρο του κέντρου. Με αυτόν τον τρόπο και θα βοηθηθεί η ομάδα αλλά θα βοηθηθούν και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές για να γίνουν καλύτεροι».

Πως θα χωρέσουν τέσσερα καλά κεντρικά αμυντικά χαφ σε μία εντεκάδα;

«Δεν θα χωρέσουν. Δεν είναι το θέμα να χωρέσουν. Όταν θες να κάνεις μία ομάδα καλύτερη και να ανεβάζει επίπεδο, πρέπει και το επίπεδο της προπόνησης να γίνεται καλύτερο και ο συναγωνισμός για γίνεται μεγαλύτερος και ο ένας παίκτης να πιέζει τον άλλο. Νομίζω πως αυτή είναι μία διαδικασία που μπορεί να γίνει ως έναν βαθμό γιατί βλέπουμε ακόμα και στις καλύτερες ομάδες του κόσμου, δεν υπάρχουν 22 ποδοσφαιριστές που είναι στο ίδιο επίπεδο, το σημαντικό είναι όμως για εμάς να έχουμε ένα μεγαλύτερο βάθος, να ανεβάσουμε το επίπεδό μας και να γίνουμε καλύτερη ομάδα».

Είναι στο βάθος του μυαλού οι πολλές λύσεις στα χαφ για τα play-off;

«Δεν το βλέπουμε έτσι το βλέπουμε πιο πολύ για την εξέλιξη της ομάδας. Δεν κάνουμε μεταγραφές γιατί πρέπει να διεκδικήσουμε το Κύπελλο, να πάμε πιο ψηλά ή για να είμαστε καλύτεροι στα play-off. Το κάνουμε γιατί υπάρχει μία διαδικασία για να αναπτυχθεί η ομάδα. Υπάρχει μία διαδικασία που τρέχει εδώ και 1,5 χρόνο και πρέπει αυτό το πράγμα να εξελιχθεί. Για να εξελιχθεί είναι αναμενόμενο πως θα πρέπει να έρθουν και καλύτεροι παίκτες, να αρχίσουμε να κάνουμε και εμείς κάποιες υπερβάσεις όπως και έτσι γίνεται, αλλά το είπα και χθες όμως στην συνέντευξη τύπου ό,τι αυτές πρέπει να είναι επιλεκτικές και όχι να γεμίσουμε με πάρα πολλούς ξένους ποδοσφαιριστές. Ο Παναθηναϊκός το έχει δείξει και στο παρελθόν ό,τι πρέπει να αφήνει χώρο για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές και πρέπει να είναι ένα μείγμα καλών ξένων ποδοσφαιριστών και Ελλήνων οι οποίοι θα μπορούν να βελτιώνονται και να διεκδικούν τον χρόνο τους στην ομάδα».

sportime.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τελευταία Ενημέρωση

X