ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Mόνο πρόστιμο ζήτησε ο Ολυμπιακός

Δεν πρέπει να ληφθεί υπόψη ο τραυματισμός του αστυνομικού

Ενώπιον του πειθαρχικού οργάνου της Super League βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής (6/12) η ΠΑΕ Ολυμπιακός, προκειμένου να απολογηθεί για τα επεισόδια και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Συνοπτικά, ο Ολυμπιακός ζήτησε να τιμωρηθεί μόνο με πρόστιμο και όχι με ποινή έδρας, καθώς όπως υποστήριξε, ο τραυματισμός του αστυνομικού αναφέρεται μόνο στην έκθεση της αστυνομίας, ενώ η αναφορά που κάνει ο παρατηρητής του αγώνα είναι επειδή του το μετέφερε ο αστυνομικός διευθυντής και όχι επειδή το είδε εκείνος με τα μάτια του.

Παράλληλα, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού αναφέρθηκαν τόσο στο θέμα της κλειστής πόρτας που εμπόδιζε το πούλμαν να φτάσει στα αποδυτήρια, όσο και στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο ημίχρονο.

Την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ εκπροσώπησε ο δικηγόρος Γιάννης Χατζησαββάογλου, που μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

«Έχει δοθεί μια έκταση δημοσιογραφική που δημιουργεί εντάσεις και πιέσεις. Υπόψη λαμβάνονται μόνο το φύλλο αγώνος και η έκθεση του παρατηρητή. Η έκθεση της αστυνομίας λαμβάνεται υπόψη μόνο συμπληρωματικά. Όχι για ανταπόδειξη.

Η έκθεση της αστυνομίας λέει ότι ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ πέταξε μπουκάλι στους οπαδούς. Και ορθώς δεν κλήθηκε ο ΠΑΟΚ διότι αυτό αναφέρεται μόνο στην έκθεση της αστυνομίας.

Έχει διαστρεβλωθεί νομικώς η πράξη για την οποία κατηγορούμαστε. Έχουμε οπαδούς με διαπιστεύσεις που εξυβρίζουν. Έχουμε ρίψη μπουκαλιού στην αποστολή ΠΑΟΚ. Έχουμε απρόκλητη επίθεση στους αστυνομικούς. Και έχουμε και τραυματισμό αστυνομικού.

Αρχικά, το μπουκάλι δεν βρήκε κάποιο σώμα, δεν προσέκρουσε πουθενά. Είναι ρίψη που δεν είναι πειθαρχικώς ελεγκτέα, ενώ ο παρατηρητής δεν κάνει ούτε νύξη.

Έρχεται μετά ο παρατηρητής και λέει ότι του είπε ο αστυνομικός διευθυντής για τον τραυματία αστυνομικό. Δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη κάτι που του είπε τρίτος. Πρέπει να το έχει αντιληφθεί ο ίδιος, με τις δικές του αισθήσεις. Δεν μπορείτε να το λάβετε υπόψη αυτό.


Υπάρχει παίκτης του ΠΑΟΚ που λέει ότι τον χτύπησε αστυνομικός, κανείς δεν λέει ότι χτυπήθηκε από ανθρώπους του Ολυμπιακού.

Σε ό,τι αφορά την είσοδο φιλάθλων με διαπιστεύσεις στα αποδυτήρια: Ο Πειθαρχικός Κώδικας τιμωρεί την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο, όχι στα αποδυτήρια. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Οπότε δεν μπορείτε να μας ελέγξετε πειθαρχικά ούτε για αυτή την πράξη».

Ο εκ των αντιπροέδρων του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς κατέθεσε ως μάρτυρας και ανέφερε τα εξής:

«Είχαμε ένα τεχνικό πρόβλημα με μια συρόμενη πόρτα. Προσπαθήσαμε να το λύσουμε αλλά δεν μπορέσαμε. Ενημερώσαμε όλους μία ώρα πριν ότι αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα. Και οι δύο αποστολές σταμάτησαν εκεί. Ο χώρος είναι απόλυτα προστατευμένος.

Δεν πείραξε κανείς τους παίκτες του ΠΑΟΚ, αλλά κάποιοι από αυτούς χειρονομούσαν ή γελούσαν. Και δημιουργήθηκε ένταση, στο σημείο όπου μοιράζουμε διαπιστεύσεις σε όλους όσους δικαιούνται και δουλεύουν σε διάφορα πόστα και η αστυνομία τους εγκλώβισε όλους αυτούς εκεί, δεν τους άφηνε να φύγουν.

Ο Μάτος προσπάθησε να κλωτσήσει κάποιον, και εκεί παρενέβη η αστυνομία και χτύπησε και έναν Πολωνό ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ. Δεν τους πείραξε κανείς, δεν τους εμπόδισε κανείς. Μόνο κάποια λεκτικά, τους μίλησαν άσχημα. Δεν επιτέθηκαν καθόλου. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν βιαίως και εκεί αντέδρασαν.

Εγώ τραυματισμό αστυνομικού δεν είδα.

Στο ημίχρονο, ο μόνος που είχε παραβατική συμπεριφορά ήταν ο κ. Σαραϊδάρης, που είδε μισάνοιχτη την πόρτα των διαιτητών και την κούναγε και φώναζε. Τίποτε άλλο δεν έγινε. Οι διαπιστευμένοι που είδε ο παρατηρητής δεν ξέρω ποιοι ήταν. Μπορεί να ήταν οι δύο της αθλητικής βίας, ο ηλεκτρολόγος, ο συντηρητής του γηπέδου κλπ».

Η απόφαση αναμένεται τις επόμενες ώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τελευταία Ενημέρωση