Η Κηφισιά έκανε ανατροπή, έβλεπε την τύχη να είναι με το μέρος της όταν ο Ελ Αραμπί έχανε μεγάλες ευκαιρίες για τη Μαρκό και αστοχούσε σε εκτέλεση πέναλτι, αλλά τελικά το σύνολο του Σεμπάστιαν Λέτο μετά το 1-1 με την ΑΕΚ θα βίωνε ένα μεγάλο σοκ στο Superbet Κύπελλο Ελλάδας.
Η Μαρκό κατάφερε στο 90'+4' με κεφαλιά του Αλεξόπουλου να διαμορφώσει το τελικό 2-2 στην Καισαριανή και να πάρει βαθμό στην τελευταία φάση του ματς για την 1η αγωνιστική της League Phase του Κυπέλλου η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου.
Έντονα παράπονα για πέναλτι από τους τυπικά γηπεδούχους της Μαρκό – αφού το ματς διεξήχθη στην Καισαριανή – για φάση με τον Σεμπά στο 91'.
Το ματς:
Η Μαρκό μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση, πίεσε ψηλά και εκμεταλλεύτηκε την έλλειψη ομοιογένειας της Κηφισιάς, η οποία παρατάχθηκε με εννιά αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 8', όταν ο Σεμπά, που ξεκινούσε από το δεξί άκρο αλλά συχνά συνέκλινε προς τον Ελ Αραμπί, επιχείρησε το σουτ, με τον Αναγνωστόπουλο να μπλοκάρει. Στο 15' η Μαρκό εξαργύρωσε το καλό της διάστημα και πήρε το προβάδισμα.
Ο Μιλόγεβιτς έκλεψε την μπάλα στον χώρο του κέντρου και έβγαλε άμεσα στην πλάτη της άμυνας για τον Μεντόσα. Εκείνος κινήθηκε εξαιρετικά στην αριστερή πλευρά, γύρισε την μπάλα προς τη μικρή περιοχή όπου βρισκόταν ολομόναχος ο Σεμπά, ο οποίος παρότι δεν βρήκε καλά την μπάλα, νίκησε τον Αναγνωστόπουλο για το 1-0.
Η απάντηση της Κηφισιάς ήταν άμεση! Πέντε λεπτά αργότερα και μετά από ωραία κάθετη του Αποστολάκη, ο Θεοδωρίδης έβαλε πλάτη τον Καστάνιο, άφησε την μπάλα να περάσει μπροστά του και με ψύχραιμο πλασέ στη δεξιά γωνία του Έξαρχου έφερε το ματς στα ίσα. Στο 25' η Κηφισιά ζήτησε πέναλτι για χέρι του Ελ Αραμπί, ενώ δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε χάσει τεράστια ευκαιρία για την ανατροπή. Από κόρνερ του Μπένι, ο Ζολιμπουά πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, όμως ο Μιλόγεβιτς απομάκρυνε την μπάλα πάνω στη γραμμή.
Στο 30' οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν ξανά για πέναλτι, αυτή τη φορά σε μαρκάρισμα του Τσακνή στον Εμπουλά, στην τελευταία αξιοσημείωτη φάση του πρώτου μέρους, στο οποίο ξεχώρισε ο Ελ Αραμπί, παρότι δεν είχε πολλές επαφές με την μπάλα, καθώς περνούσε με χαρακτηριστική άνεση τα στόπερ της Κηφισιάς.
Η Κηφισιά μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με αρκετή ένταση στο παιχνίδι της και προσπαθώντας να παίξει γρήγορα, με αποτέλεσμα να πατάει αρκετά εύκολα περιοχή. Αποτέλεσμα αυτού να βρει το γκολ αρκετά γρήγορα, με τον Λίγδα στο 52’ να κάνει το 2-1 για τους φιλοξενούμενους.
Ο Θεοδωρίδης άφησε την κορυφή της επίθεσης και κινήθηκε από τα αριστερά, πάτησε στην περιοχή και γύρισε την μπάλα προς το πρώτο δοκάρι, όπου ο Λίγδας πετάχτηκε μπροστά από τα στόπερ της Μαρκό και με κοντινή προβολή πέτυχε το πρώτο του τέρμα με την ομάδα του Λέτο. Στο 63' η Μαρκό έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Μεντόσα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Αναγνωστόπουλου.
Στο 65' ο Ελ Αραμπί βρήκε ξανά τελική, όμως ο Αναγνωστόπουλος κράτησε όρθια την Κηφισιά. Ο Μαροκινός ξέφυγε από το μαρκάρισμα, εξαπέλυσε δυνατό σουτ, με τον τερματοφύλακα της Κηφισιάς να αποκρούει εξαιρετικά σε κόρνερ.
Και δύο λεπτά αργότερα, ο Ελ Αραμπί έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να ισοφαρίσει! Η Μαρκό κέρδισε πέναλτι, ο Μαροκινός ανέλαβε την εκτέλεση, με τον Αναγνωστόπουλο να πέφτει σωστά στη δεξιά του γωνιά και να μπλοκάρει την μπάλα!
Τελικά τη λύση έδωσε ο Αλεξόπουλος! Στο 90'+4' και έπειτα από γλυκιά εκτέλεση φάουλ του Νεκούλ από τα δεξιά, ο Αλεξόπουλος με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνιά του Αναγνωστόπουλου για το 2-2.
Πηγή: sport-fm.gr






























