ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χιμένεθ: «Βρήκα μια ομάδα που φοβάται μη δεχθεί γκολ»

Τη φοβική νοοτροπία που εμφανίζει η ΑΕΚ υπογράμμισε μετά τη νίκη επί του Παναιτωλικού ο Μανόλο Χιμένεθ

Στο ψυχολογικό κομμάτι εστιάζει το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά την αγχωτική νίκη επί του Παναιτωλικού (1-0), ο Ανδαλουσιανός τόνισε χαρακτηριστικά ότι παρέλαβε μια ομάδα που φοβάται μη δεχθεί γκολ.

Σημείωσε λοιπόν ότι εκεί πρέπει να γίνει η περισσότερη δουλειά από ‘δω και πέρα, ενώ δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί και στη φυσική κατάσταση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χιμένεθ

Για τον Δέλλα και τις θερμές χειραψίες τους: «Ακόμη τον έχω στο μυαλό μου ως έναν από τους αρχηγούς μου. Με γνωρίζει πολύ καλά και μας δυσκόλεψε το παιχνίδι. ο τρόπος που έπαιξε ο Παναιτωλικός μας δυσκόλεψε πάρα πολύ. Τοποθέτησε πολύ καλά την ομάδα του και μας δυσκόλεψε».

Για το μηδέν στην άμυνα και πως το εισπράττει: «Αυτά τα παιχνίδια όλοι θεωρούν και λένε πως είναι υποχρέωση της ΑΕΚ να τα κερδίσει. Πρέπει όμως να τα κερδίσει μέσα στο γήπεδο. Δεν ήταν εύκολο. Μου άρεσε πολύ το πρώτο ημίχρονο της ομάδας, παρ’ όλο που χρειάζεται να δημιουργούμε περισσότερες ευκαιρίες. Υπάρχουν όμως κάποια πολύ θετικά πράγματα. Οι ποδοσφαιριστές μου έχουν πει ότι δε νιώθουν στο 100%.

Αυτοί που ολοκλήρωσαν τον αγώνα έκαναν μία υπερπροσπάθεια! Παρ’ όλο που όλες οι αλλαγές έγιναν λόγω κούρασης και ενοχλήσεων, όλοι πάλεψαν μέχρι το τέλος. Σημαντικό ότι κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνα μετά από δυο μήνες σχεδόν! Θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να προσπαθούμε περισσότερο. Το σημαντικό είναι να φτιάξουμε τη φυσική κατάσταση, την ψυχολογία και τη θέληση για τη νίκη».

Για το πότε περιμένει αποτελέσματα στη φυσική κατάσταση: «Με αυτό το πρόγραμμα δεν μπορείς να δουλέψεις εύκολα. Σε 3,5 μέρες έχουμε πάλι παιχνίδι. Οι παίκτες θέλουν 72 ώρες αποκατάσταση. Υπάρχουν παίκτες που ήταν παλιά θετικοί στον κορωνοϊό, είχαν τραυματισμούς, όπως ο Μπακάκης. Θέλουν χρόνο και δουλειά. Υπάρχουν δυο επιλογές: Ή να τον αφήσεις εκτός και να δουλέψει ή να πάρει φυσική κατάσταση μέσα από τα παιχνίδια. Αυτό που πιστεύουν οι παίκτες είναι κυρίως ψυχολογικό. Δεν έχει να κάνει τόσο με τη φυσική κατάσταση. Βρήκα μία ομάδα που φοβάται μη δεχθεί γκολ! Το θέμα είναι να κερδίζεις κι αν δε δέχεσαι γκολ ακόμη καλύτερα».

Για το τι έχει πει στους παίκτες του πάνω στο κομμάτι της ψυχολογίας: «Αυτό που είπα στους παίκτες είναι να διασκεδάσουν παίζοντας ποδόσφαιρο. Το 90% των μικρών παιδιών θέλουν να γίνουν ποδοσφαιριστές. Το πιο όμορφο επάγγελμα στον κόσμο. Καταφέραμε και γίναμε επαγγελματίες. Έχουμε μέσα μας αυτό το μικρό παιδί που θέλει και διασκεδάζει παίζοντας ποδόσφαιρο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση