ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έφτασε η ώρα… στο «σφυρί» ονοματάρα της ΑΕΚ

Ένας παίκτης για τον οποίο κάθε μεταγραφική περίοδο ακούγονται διάφορα

Μήπως αυτή τη φορά όντως αποχωρεί ο αρχηγός της ΑΕΚ;

Δίσκος λιωμένος στο πικ-απ. Καραμέλα που εχει λιώσει προ πολλού. Εδώ και χρόνια, διαβάζουμε για ομάδες που έρχονται και καταθέτουν προτάσεις για τον Πέτρο Μάνταλο. Εδώ και χρόνια διαβάζουμε για την πρόθεση της ΑΕΚ να τον παραχωρήσει έναντι του «κατάλληλου» αντιτίμου.

Ποτέ όμως δεν έγινε. Είτε γιατί δεν βρέθηκε ποτέ αυτό το «κατάλληλο» αντίτιμο είτε γιατί απλούστερα οι προσδοκίες που είχαν κατά καιρούς καλλιεργηθεί ποτέ δεν υλοποιήθηκαν. Και φέτος, μέχρι τουλάχιστον το ξέσπασμα της πανδημίας, διαρρέονταν από την Ενωση πως δεν θα έλεγαν όχι σε μια πρόταση για τον αρχηγό.

Δεν είπαν άλλωστε ούτε τον περασμένο Ιανουάριο όταν δημοσιοποιήθηκε το ενδιαφέρον της Αλ Ουάχντα, τα χρήματα όμως που αξιώθηκαν (3 εκατ. ευρώ) για την πώληση του Μάνταλου ήταν απαγορευτικά για το μπάτζετ που είχε προκριθεί από τον σαουδαραβικό σύλλογο.

Ο Μάνταλος έχει δύο χρόνια ακόμη συμβόλαιο με την ΑΕΚ, που θα του αποφέρουν, περίπου 1,3 – 1,4 εκατ. ευρώ συνολικά. Περπατάει στα 29 του, φέτος έκανε πιθανώς την παραγωγικότερη και καλύτερη σεζόν του με τα «κιτρινόμαυρα», οπότε μοιάζει λογικό από πλευράς συλλόγου να περιμένουν (και να θέλουν) προτάσεις, εμφανιζόμενοι μάλιστα πιο διαλλακτικοί ως προς τις απαιτήσεις τους, ακόμη ακόμη και σε σχέση με αυτές που είχαν στην περασμένη μεταγραφική περίοδο.

Ένα τελευταίο σενάριο που κυκλοφορεί στον Τύπο θέλει τη μία εκ του διδύμου των πρωτοπόρων του τουρκικού πρωταθλήματος, Μπασακσεχίρ να ενδιαφέρεται για τον Μάνταλο, έχοντας μάλιστα κάνει πολλά ταξίδια παρακολούθησης του αρχηγού της Ενωσης. Συνδυάζεται μάλιστα με την προ εβδομάδων παρουσία του Ιλια Ιβιτς στο ματς της τουρκικής ομάδας με τη Σπόρτινγκ στο πλαίσιο των «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Επιβεβαίωση ή διάψευση, ακόμη τουλάχιστον, δεν προβλέπεται. Το δεδομένο είναι πως στη θέση του Μάνταλου, οι «πορτοκαλί» (όπως είναι το παρατσούκλι της Μπασακσεχίρ) έχει πληθώρα επιλογών. Για χρόνια οι άνθρωποι της παρακολουθούν το ελληνικό πρωτάθλημα (πριν μετατραπούν άλλωστε σε ομάδα πρωταθλητισμού είχαν αποκτήσει τον Στέφανο Ναπολεόνι), τα χρήματα που απαιτούνται για την παραχώρηση του Μάνταλου είναι εντός του οικονομικού τους πλαισίου, ωστόσο, με τη σεζόν στον αέρα – και τα πάντα γενικότερα – τίποτα δεν μπορεί να προεξοφληθεί, ειδικά στο μεταγραφικό επίπεδο για την «Μπασάκ».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση

X