ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ιστορικό νταμπλ για την ΑΕΚ!

Η ηρωική ΑΕΚ των 10 παικτών τιμώρησε τον άστοχο ΠΑΟΚ και έκανε… ιστορικό νταμπλ!

Άντεξε κόντρα στον ΠΑΟΚ και το σήκωσε η ΑΕΚ! Σε ένα ματς που η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έπαιζε με δέκα ποδοσφαιριστές από το 6ο λεπτό λόγω της αποβολής του Ρότα, είδε τους παίκτες του «δικέφαλου του βορρά» να είναι τρομερά άστοχοι.

Παρόλα αυτά, ο Μουκουντί στο 26' και ο Πάολο Φερνάντες με απίθανη γκολάρα στο 90'+2' λύτρωσαν τους «κιτρινόμαυρους» (2-0) που κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδας Novibet και το τρίτο νταμπλ της ιστορίας τους!

Τρομερή αυταπάρνηση από την Ένωση που έπαιξε σχεδόν για όλο το ματς με ποδοσφαιρική λιγότερο, αλλά άντεξε και κλείνει ονειρικά τη σεζόν. Την ίδια ώρα, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου φεύγει με άδεια χέρια από το «Πανθεσσαλικό» και με το… γαμώτο, λόγω των τουλάχιστον επτά κλασικών φάσεων για να σκοράρει!

Έσπασε το σερί τριών κατακτήσεων του ΠΑΟΚ εις βάρος της η ΑΕΚ, ενώ με το εν λόγω αποτέλεσμα «χαμογελά» και ο Ολυμπιακός που κρατάει οριστικά στα χέρια του το τρίτο καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο!

Πρώτη φορά μετά από 45 χρόνια κάνει νταμπλ η ΑΕΚ (σε όλα έχει νικήσει τον ΠΑΟΚ στον τελικό), ενώ έφτασε τα 16 Κύπελλα στην ιστορία της.

Το ματς

Νευρικό πρώτο τετράλεπτο με μονομαχίες και φάουλ εκατέρωθεν, αλλά και μια… σκαριά του Μουκουντί στον Τόμας. Ο ΠΑΟΚ είχε υπερβολικά ψηλά την άμυνα, με την ΑΕΚ να ψάχνεται στην κόντρα και να αγγίζει το γκολ στο 5’ με τον Λιβάι που κατάφερε εξ επαφής να «πετύχει» τον Κοτάρσκι. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι ισορροπίες άλλαξαν αφού ο Ρότα πρώτα έκανε τραγικό κοντρόλ και μετά τράβηξε τον Τάισον που έφευγε μόνος του απέναντι στον Στάνκοβιτς, αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα από τον Μπριχ.

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό του πλεονέκτημα, πήρε την κατοχή και είχε μεγάλες φάσεις για να ανοίξει το σκορ. Ο Σβαμπ στο 11’ δεν βρήκε εστία από τα όρια της περιοχής, ενώ δύο λεπτά μετά ο Σάστρε είδε τον Στάνκοβιτς να τον σταματά. Με το μομέντουμ να είναι «ασπρόμαυρο», οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να βγάλουν… μισή κόντρα, αλλά ένα απερίσκεπτο φάουλ του Κωνσταντέλια στον Χατζισαφί, έφερε το προβάδισμα των «κιτρινόμαυρων». Ήταν το 26ο λεπτό, με το φάουλ να εκτελείται από τα αριστερά, οι αμυντικοί δεν κατάφεραν να απομακρύνουν και ο Μουκουντί εκτέλεσε τον Κοτάρσκι για το 1-0.

Ένα γκολ που έκανε τον ΠΑΟΚ να βγει ακόμη πιο ψηλά, με ολόκληρη την ΑΕΚ να παίζει στο 1/3 του γηπέδου αλλά και πάλι να μην αμύνεται όσο καλά έπρεπε. Ο Κωνσταντέλιας με υπέροχη σέντρα στο 30’ σέρβιρε στον Σβαμπ, αλλά ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια την κεφαλιά του Αυστριακού, ενώ εννιά λεπτά μετά ο Κωνσταντέλιας σούταρε ψηλά άουτ σχεδόν από τη μικρή περιοχή και πλάγια αριστερά! Ο Λουτσέσκου έβλεπε ξανά τους παίκτες του να μην βρίσκουν εύκολα δίχτυα, κάτι που αντιμετωπίζουν σε όλη τη σεζόν, με τον Σάστρε να έχει δοκάρι στο 42’ για να φέρει τον τελικό στα… ίσα και το 1-0 υπέρ της ΑΕΚ να μένει ως το φινάλε του ημιχρόνου.

Η ΑΕΚ είχε σφίξει περισσότερο, έχει μειώσει υπερβολικά τις αποστάσεις στις γραμμές της και όπως ήταν λογικό ενδιαφερόταν μόνο για το πώς θα κρατήσει το μηδέν. Ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους είχε αργή κυκλοφορία, ενώ δεν είχε βάλει στο παιχνίδι του τον Ζίβκοβιτς. Άγχος, βιασύνη και πολλά λάθη από τους «ασπρόμαυρους», οι οποίοι είχαν χάσει την ορμή του πρώτου μέρους και «φώναζαν» πως θέλουν αλλαγή.

Ο Αλμέιδα ήταν αυτός που έκανε πρώτος τις κινήσεις από τον πάγκο, βγάζοντας τους Πινέδα, Σιμάνσκι και Λιβάι και έβαλε τους Σιντιμπέ, Γιόνσον, Άμραμπατ. Με τον Λουτσέσκου να ρίχνει τους Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ αντί των Σάστρε, Σοάρες, ποντάροντας στην εμπειρία και την προσωπικότητα. Ο ΠΑΟΚ απείλησε με την κεφαλιά του Ζίβκοβιτς στο 66’ που πέρασε άουτ, ενώ οκτώ λεπτά μετά το σουτ του Τάισον από τα όρια της περιοχής κατέληξε στο κέντρο της εστίας και στην αγκαλιά του Στάνκοβιτς.

Οι «κιτρινόμαυροι» προσπαθούσαν να κρατήσουν μπάλα, αλλά δεν το κατάφερναν, με τον «δικέφαλο του βορρά» να αγγίζει την ισοφάριση. Παρόλα αυτά, ο Αουγκούστο στο 77ο λεπτό που βρέθηκε… φάτσα με το γκολ, πλάσαρε άουτ και έχασε μια τεράστια ευκαιρία για το 1-1. Ο Τσούμπερ είχε καλύψει το κενό του Χατζισαφί και απομάκρυνε σε κόρνερ το επικίνδυνο γύρισμα του Μπίσεσβαρ, ενώ στο 85’ το σουτ του Κωνσταντέλια πέρασε λίγο άουτ. Ο ΠΑΟΚ είχε βγει μαζικά μπροστά, απείλησε εκ νέου τρία λεπτά μετά με τον Τζίμα να σουτάρει εκτός περιοχής αλλά τον Στάνκοβιτς να το «βγάζει», ενώ στο 90’ η φαουλάρα του Βιεϊρίνια πέρασε ελάχιστα άουτ!

Ο ΠΑΟΚ είχε βγει όλος στην επίθεση και το πλήρωσε, αφού Ίνγκασον και Τσούμπερ μονομάχησαν για μια μπάλα, ο Ελβετός την κέρδισε και έσπασε στον Φερνάντες, ο οποίος με αδιανόητη ντρίμπλα άδειασε τον Ισλανδό στόπερ και εκτέλεσε από δύσκολη γωνία τον Κοτάρσκι για να γράψει το 2-0, σφραγίζοντας το όνομα της ΑΕΚ στην κούπα του Κυπέλλου Ελλάδος Novibet!

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (60’ Γιόνσον), Ελίασον (82’ Μάνταλος), Πινέδα (61’ Σιντιμπέ), Γκατσίνοβιτς (86’ Φερνάντες), Τσούμπερ, Γκαρσία (62’ Άμραμπατ). 

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (62’ Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κουλιεράκης (85’ Κετζιόρα), Ράφα Σοάρες (62’ Μπίσεσβαρ), Σβαμπ (78’ Καντουρί), Ντάντας, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (86’ Τζίμας), Τάισον, Τόμας Μπράντον

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X