ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Advertisement

ΑΕΚ-Άρης... στη μεγάλη επιστροφή του Χιμένεθ

Η ΑΕΚ τιμά τον Μανόλο Χιμένεθ στην OPAP Arena, με τον Ισπανό να επιστρέφει ως αντίπαλος στον πάγκο του Άρη

Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι ένας προπονητής που έχει αφήσει το στίγμα του στη σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ και ο Ισπανός τεχνικός θα αναμετρηθεί για πρώτη φορά με την Ένωση, ως προπονητής του Άρη, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Η ΑΕΚ πρόκειται να τιμήσει τον Χιμένεθ πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης, με την ατμόσφαιρα να αναμένεται συναισθηματικά φορτισμένη, τόσο για τον ίδιο όσο και για τον κόσμο στις κερκίδες της OPAP Arena.

Τα συναισθήματα, όμως, θα πρέπει να μπουν στην άκρη, καθώς η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και για τις δύο ομάδες. Η Ένωση, μετά τα απανωτά αρνητικά αποτελέσματα στα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (2-0) και τον Ολυμπιακό (2-0), τα οποία συνοδεύτηκαν από κακή εικόνα, βρήκε ξανά τον εαυτό της κερδίζοντας τα επόμενα παιχνίδια με Παναιτωλικό (1-0) και ΟΦΗ (1-0), πετυχαίνοντας όμως μόλις ένα γκολ σε κάθε ματς.

Επιπλέον, υπήρξε και η νίκη με 1-0 απέναντι στην Ηλιούπολη για το Κύπελλο Ελλάδος, μία αναμέτρηση που προκάλεσε πολλές συζητήσεις λόγω της εμφάνισης των «κιτρινόμαυρων». Ακολούθησε η ισοπαλία με τη Σάμροκ Ρόβερς (1-1) για το Conference League.

Στα αγωνιστικά, η ΑΕΚ έχει άγχος για την κατάσταση του Φρανζί Πιερό, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας στην τελευταία αναμέτρηση της Αϊτής, ενώ εκτός παραμένουν οι Ντέρεκ Κουτέσα και Νίκλας Ελίασον.

Ο Σέρβος τεχνικός θα έχει στην αποστολή τον Ζίνι μετά από δύο μήνες, ενώ και ο Ρομπέρτο Περέιρα είναι σε θέση να αγωνιστεί ακόμη και ως βασικός.

Από την άλλη πλευρά, ο Άρης βρίσκεται σε ένα αρκετά κακό φεγγάρι, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να αγνοεί τη νίκη εδώ και έξι αγωνιστικές. Οι «κίτρινοι» έχουν έρθει ισόπαλοι με Πανσερραϊκό (1-1), Παναθηναϊκό (1-1), Λεβαδειακό (1-1) και Αστέρα Τρίπολης (0-0).

Επίσης, γνώρισαν βαριά ήττα από τον ΟΦΗ (3-0) και, ενώ είχαν καλή εικόνα στο «Γ. Καραϊσκάκης», δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (2-1).

Η μοναδική νίκη του Άρη από τον Σεπτέμβριο είναι απέναντι στο Αιγάλεω με 1-0 για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Στα θετικά, ο Μανόλο Χιμένεθ θα έχει και πάλι στη διάθεσή του τον Κάρλες Πέρεθ, τη σημαντικότερη μεταγραφή που πραγματοποίησε η ομάδα το καλοκαίρι, ενώ επιστρέφει και ο Φαμπιάνο. Τα προβλήματα, όμως, παραμένουν αρκετά, με τον Ισπανό να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει τον Κώστα Γαλανόπουλο, ο οποίος αποβλήθηκε την προηγούμενη αγωνιστική, ενώ εκτός παραμένουν οι Δώνης, Γιένσεν, Καντεβέρε, Μισεουί και Μεντίλ.

Πιθανές 11άδες:

ΑΕΚ (Μ. Νίκολιτς): Στρακόσα, Πενράις, Ρέλβας, Μουκουντί, Ρότα, Μαρίν, Πινέδα, Κοϊτά, Ζοάο Μαρίο, Καλοσκάμης, Γιόβιτς

Άρης (Μ. Χιμένεθ): Διούδης, Φαντιγκά, Σάνμπεργκ, Άλβαρο, Τεχέρο, Ράτσιτς, Μόντσου, Πέρεθ, Μορουτάν, Παναγίδης, Μορόν

Διαιτητής: Όσμερς
Βοηθοί: Σάαλ και Ρόντε
4ος: Τσιμεντερίδης
VAR: Ντίγκερτ, Πολυχρόνης

ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ: Τελευταία Ενημέρωση