ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κύκλωμα στοιχηματισμού: Ποινικές διώξεις με ονοματεπώνυμα σε τουλάχιστον 30 πρόσωπα!

Ο εισαγγελέας ολοκλήρωσε τη μελέτη της δικογραφίας, για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού

Η «Δίκη στο Open» αποκάλυψε ότι ποινικές διώξεις με ονοματεπώνυμα θα ασκήσει ο αθλητικός και ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κώστας Σπυρόπουλος, για την υπόθεση της ελληνικής εκδοχής του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού, στην οποία εμπλέκονται περισσότερα από 30 άτομα.

Η έρευνα αφορά κυρίως παιχνίδια της SL2, αλλά και της SL1, όπως προέκυψε από συνομιλίες των εμπλεκομένων, οι οποίοι παρακολουθούνταν και καταγράφονταν επί μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας ολοκλήρωσε τη μελέτη της δικογραφίας, για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ασκήσει προσωπικές ποινικές διώξεις στα πρόσωπα, που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση.
Κατά τις ίδιες πηγές, κατηγορούμενοι θα είναι σχεδόν όλοι όσοι είχαν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου.

Η δικογραφία με τις «καυτές» συνομιλίες, που φέρονται να αποκαλύπτουν «ηχηρή» εμπλοκή τριών στελεχών ΠΑΕ, ήταν το έναυσμα, με το οποίο είχε δοθεί παραγγελία από τον εισαγγελέα κ. Σπυρόπουλο στην Οικονομική Αστυνομία, να εισβάλλει προ μηνών σε σπίτια και επιχειρήσεις εμπλεκομένων, για να συλλέξει αποδεικτικό υλικό, για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού.

Η έρευνα αυτή είχε ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια στην Αυστρία και επεκτάθηκε σε πέντε ακόμη χώρες της Ευρώπης, όπου υπήρχαν ομάδες, που εμπλέκονταν στο κύκλωμα.

Εξάλλου, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διαβιβάστηκε το 200 σελίδων πόρισμα του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος, Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ε.τ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη, που αποκάλυψε το μεγαλύτερο κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού, που δρά στη χώρα μας από το 2012, στο οποίο εμπλέκονται γνωστοί πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές και προπονητές, όπως και παράγοντες ομάδων της SL1, της SL2, αλλά και μικρών ομάδων του ερασιτεχνικού και τοπικού πρωταθλήματος.

Όπως αποκάλυψε η «Δίκη στο Open», την υπόθεση για το κύκλωμα μέσω του οποίου διακινήθηκε παράνομο χρήμα, που υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ, ανέλαβε ο αθλητικός και ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος ξεκίνησε ήδη προκαταρκτική έρευνα, για να διαπιστώσει τα αδικήματα, που φέρονται να έχουν διαπράξει οι περίπου 60 εμπλεκόμενοι, ώστε -ανάλογα με τα στοιχεία της δικογραφίας- να ασκήσει ποινικές διώξεις.

Το νέο κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού δεν έχει σχέση με την ελληνική εκδοχή του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού, με εμπλεκόμενους περισσότερους από 30, για το οποίο ολοκληρώνει την έρευνα ο κ. Σπυρόπουλος.

Η άκρη του νήματος, για την αποκάλυψη του κυκλώματος με τους 60 εμπλεκόμενους, που δρούσε σε πανελλήνια κλίμακα, ήταν η δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, το 2018, στη Βούλα.

Πηγή: Sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση