ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Εθνική Ελλάδα: Ψηλά στη λίστα ο Κόλερ!

Το… σαφάρι για τον εκλεκτό που θα αντικαταστήσει τον Τζον Φαν΄τ Σχιπ συνεχίζεται

Ο Τζον Φαν΄τ Σχιπ αποτελεί παρελθόν εδώ και αρκετές εβδομάδες από τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας να αναζητούν τον αντικαταστάτη του και το… σαφάρι να συνεχίζεται.

Την ερχόμενο Πέμπτη η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ συνεδριάζει αφού έχει ΔΣ και μεταξύ άλλων, στο τραπέζι θα πέσει και το θέμα του νέου προπονητή της Εθνικής ομάδας. Θα υπάρξουν ορισμένες εισηγήσεις από τον τεχνικό διευθυντή των Εθνικών ομάδων, Κώστα Κωνσταντινίδη, ο οποίος βρίσκεται σε συζητήσεις με υποψήφιους προπονητές, ενώ θα υπάρξει και συζήτηση-συνεργασία με τον αθλητικό διευθυντή της Εθνικής Ανδρών, Τάκη Φύσσα.

Μία από τις περιπτώσεις που εξετάζεται αλλά μοιάζει δύσκολη λόγω του υψηλού μπάτζετ είναι αυτή του Ελβετού, Μαρσέλ Κόλερ, ο οποίος έχει θητεύσει για μια εξαετία στην εθνική Αυστρίας (2011-17). Τελευταία του ομάδα ήταν η Βασιλεία, από την οποία αποχώρησε το καλοκαίρι του 2020 και από τότε παραμένει άνεργος. Με τον Κόλερ έχουν ήδη γίνει οι πρώτες επαφές, αφού είναι μια περίπτωση που αρέσει. Προ εβδομάδων, πάντως, υπήρχαν δημοσιεύματα που τον έβαζαν στο… κάδρο για τη θέση που άφησε κενή στον πάγκο της εθνικής Πολωνίας ο Πάουλο Σόουζα.

Εδώ κάπου αξίζει να σημειωθεί πως ο Κόλερ έκανε προ ημερών μια προγραμματισμένη επέμβαση στο γόνατό του και θα παραμείνει κλινήρης για μερικές εβδομάδες.

Από πλευράς Εθνικής είχε γίνει επαφή προ ημερών και με τον Κόστα Ρούνιαϊτς, Γερμανό τεχνικό με σερβική υπηκοότητα. Παρόλα αυτά, ο 50χρονος προπονητής της Πογκόν (από το 2017) απάντησε αρνητικά στην προοπτική του να καθίσει στον πάγκο της Εθνικής και η περίπτωση φαίνεται πως εγκαταλείπεται.

Εντός της εβδομάδας είναι πιθανό να γίνουν επαφές με ακόμη 1-2 περιπτώσεις προπονητών από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα. Από τη μεριά του ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ (που εκτελεί χρέη προέδρου), Παναγιώτη Δημητρίου, έχει θετική άποψη για τον Τζιάνι Ντε Μπιάζι, τον Αλβανοιταλό τεχνικό που βρίσκεται στον πάγκο της εθνικής Αζερμπαϊτζάν, ενώ έχει εργαστεί και στην εθνική Αλβανίας για μια εξαετία (2011-17).

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπάρχει περίπτωση να αναλάβει Έλληνας προπονητής τον πάγκο της «γαλανόλευκης» και δεν γίνεται καν τέτοια κουβέντα από τους ανθρώπους που προσπαθούν να βρουν τον αντικαταστάτη του Τζον Φαν’τ Σχιπ.

 

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση