ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτοί είναι οι δύο πόλοι για τον επόμενο προπονητή της Εθνικής Ελλάδας

Διαβάστε λεπτομέρειες

Ειλημμένη πρέπει να θεωρείται η απόφαση της ομοσπονδίας να λύσει τη συνεργασία της με τον Άγγελο Αναστασιάδη. Η ισχυρή τάση για ξένο προπονητή, αλλά και οι υποστηρικτές της δοκιμασμένης λύσης. 

Η επόμενη μέρα της Εθνικής ομάδας έχει αρκετά ανοικτά ζητήματα, τα οποία πρέπει να λυθούν ενόψει των επόμενων αγώνων για τα προκριματικά του Euro 2020 τον Σεπτέμβριο. Προτεραιότητα είναι το θέμα του ομοσπονδιακού τεχνικού, με τον Άγγελο Αναστασιάδη να θεωρείται επί της ουσίας παρελθόν και να απομένει μία συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο για να κλείσει και τυπικά το ζήτημα. 

Πιθανότατα, το ραντεβού Γραμμένου-Αναστασιάδη θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη. Πάντως, δεν πρόκειται να οριστικοποιηθεί η λύση του συμβολαίου του 66χρονου προπονητή με την ομοσπονδία στην Εκτελεστική Επιτροπή της Τετάρτης. 

Την ίδια στιγμή, έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου για το ποια είναι η ιδανική λύση για τον πάγκο της Εθνικής ομάδας. Ορισμένοι σύμβουλοι έχουν εκφράσει την άποψη να συνεχίσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με μια δοκιμασμένη επιλογή, όπως ο Μαρινός Ουζουνίδης, ο Τραϊανός Δέλλας, ο Τάκης Λεμονής και ο Μανόλο Χιμένεθ. 

Βεβαίως, έχει σχηματιστεί και ένας αρκετά ισχυρός πόλος στο εσωτερικό της ΕΠΟ για την επιλογή ξένου προπονητή, ο οποίος δεν έχει εργαστεί στην Ελλάδα. Ένας ξένος τεχνικός που θα εμπνέει τους ποδοσφαιριστές και θα επαναφέρει τα πλεονεκτήματα της «γαλανόλευκης». 

Αγωνιστικά, να ανακτήσει την εξαιρετική αμυντική λειτουργία της ομάδας και εξωαγωνιστικά, να εξασφαλίσει τη διατήρηση των στεγανών στα αποδυτήρια. Παράλληλα, θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες στο οργανόγραμμα και στο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης των Εθνικών ομάδων. 

Πάντως, σημαντικός παράγοντας είναι και το οικονομικό σκέλος για την πρόσληψη του νέου εκλέκτορα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Με δεδομένο ότι ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής, Μίχαελ Σκίμπε έχει να λάβει το υπόλοιπο ποσό της αποζημίωσης, ενώ θα πρέπει να βρεθεί και μια λύση με τον Άγγελο Αναστασιάδη, περιορίζεται το μπάτζετ που μπορεί να διαθέσει η ομοσπονδία. 

Πηγή:sport-fm.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση

X