ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

UEFA: «Η απόφαση δεν υποδηλώνει έγκριση της λεγόμενης SL»

Η UEFA πήρε θέση με ανακοίνωσή της για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου υπέρ της European Super League.

Άμεση ήταν η αντίδραση από πλευράς UEFA στην απόφαση του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που νομιμοποιεί τη δυνατότητα να δημιουργηθεί η European Super League.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία τονίζει χαρακτηριστικά ότι η απόφαση δεν αποτελεί πράξη νομιμοποίησης της λειτουργίας της διοργάνωσης και υπογραμμίζει την αναγκαιότητα συνεργασίας με τους αρμόδιους φορείς και τους φιλάθλους, με στόχο να διατηρηθεί η ευρωπαϊκή πυραμίδα του ποδοσφαίρου ανέγγιχτη.

Η ανακοίνωση της UEFA:

«Η UEFA σημειώνει την απόφαση που εκδόθηκε σήμερα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την υπόθεση της ευρωπαϊκής Super League.
Αυτή η απόφαση δεν υποδηλώνει έγκριση ή επικύρωση της λεγόμενης «Σούπερ Λίγκας». Υπογραμμίζει μάλλον ένα προϋπάρχον έλλειμμα εντός του πλαισίου προέγκρισης της UEFA, μια τεχνική πτυχή, που έχει ήδη αναγνωριστεί και αντιμετωπιστεί τον Ιούνιο του 2022. Η UEFA είναι πεπεισμένη για την αξιοπιστία των νέων κανόνων της και συγκεκριμένα ότι συμμορφώνονται με όλους τους σχετικούς ευρωπαϊκούς νόμους και κανονισμούς.
Η UEFA παραμένει αποφασιστική στη δέσμευσή της να υποστηρίξει την ευρωπαϊκή πυραμίδα ποδοσφαίρου, διασφαλίζοντας ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί τα ευρύτερα συμφέροντα της κοινωνίας. Θα συνεχίσουμε να διαμορφώνουμε το ευρωπαϊκό αθλητικό μοντέλο συλλογικά με εθνικές ομοσπονδίες, πρωταθλήματα, συλλόγους, φιλάθλους, παίκτες, προπονητές, θεσμικά όργανα της ΕΕ, κυβερνήσεις και εταίρους.
Ελπίζουμε ότι η πυραμίδα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, που βασίζεται στην αλληλεγγύη, την οποία οι οπαδοί και όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν δηλώσει ως αναντικατάστατο πρότυπό τους, θα διαφυλαχθεί έναντι της απειλής απόσχισης από την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία».

Sport-fm.gr

Διοργανώσεις: Τελευταία Ενημέρωση