ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι αλλαγές που ανακοίνωσε η UEFA σε προκριματικά EURO-Μουντιάλ και Nations League

Μια σειρά αλλαγών στα προκριματικά των EURO-Μουντιάλ, αλλά και στο Nations League, ανακοίνωσε η UEFA!

Ενδιαφέροντα νέα προέκυψαν από τη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα (25/1) στη Νιόν της Ελβετίας.

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία αποφάσισε μια σειρά αλλαγών για τα προκριματικά των μεγάλων διεθνών διοργανώσεων (EURO, Μουντιάλ), ενώ πρόσθεσε και έναν ακόμα νοκ-αουτ γύρο στο Nations League.

Nations League
Στη διοργάνωση θα προστεθεί ένας ακόμα νοκ-άουτ γύρος, με τις αναμετρήσεις του να διεξάγονται Μάρτιο, με τη φάση των ομίλων να ολοκληρώνεται Νοέμβριο.
Αρχικά, οι ομάδες που θα έχουν τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις των ομίλων της Α κατηγορίας θα κοντράρονται σε διπλές αναμετρήσεις και οι νικητές των ζευγαριών θα προκρίνονται στο Final-4 της διοργάνωσης.
Επιπλέον, οι ομάδες που θα τερματίσουν τρίτες στους ομίλους της Α κατηγορίας θα παίξουν επίσης διπλές αναμετρήσεις με τις ομάδες που θα τερματίσουν δεύτερες στη Β κατηγορία και αντίστοιχα οι τρίτες της Β κατηγορίας με τις δεύτερες της Γ κατηγορίας, θα δώσουν επίσης διπλά παιχνίδια σε ζευγάρια, από τα οποία θα κριθεί ποιοι θα πάρουν την άνοδο και ποιοι θα υποβιβαστούν.

Προκριματικά για EURO και Παγκόσμιο Κύπελλο
Οι όμιλοι των προκριματικών θα αποτελούνται από 12 ομίλους των τεσσάρων ή πέντε ομάδων, οι οποίες θα αντιμετωπίζουν όλες τις αντιπάλους τους εντός και εκτός έδρας.

Όσες ομάδες τερματίσουν πρώτες θα προκριθούν απευθείας στα τελικά, ενώ οι δεύτερες είτε θα προκριθούν κατευθείαν είτε θα παίξουν playoffs με τις ομάδες που θα προκύψουν από το Nations League.
Επιπλέον, η UEFA ανέφερε πως όλες αυτές οι αλλαγές θα ισχύσουν μετά το EURO του 2024, ενώ η διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Κυπέλλου θα συνεχίσει να διεξάγεται με τη συμμετοχή 24ων ομάδων. Τέλος, πρόσθεσε πως αποσύρεται το αυστηρό πρωτόκολλο που υπήρχε σχετικά με την επιστροφή των ποδοσφαιριστών που έχουν νοσήσει από Covid.
Οι δηλώσεις του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν:
«Η δημιουργία του Nations League ήταν μια απόλυτη επιτυχία, αφού αντικαταστήσαμε τα φιλικά με άκρως ενδιαφέροντα παιχνίδια. Τώρα, εισάγουμε έναν ακόμα νοκ-άουτ γύρο στη διοργάνωση, δίνοντας στις ομάδες μεγαλύτερες πιθανότητες να πάρουν προκρίσεις. Το νέο φορμάτ στα προκριματικά θα δώσει ίσες πιθανότητες πρόκρισης σε όλους και υπόσχεται να μας προσφέρει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον».

Διοργανώσεις: Τελευταία Ενημέρωση