ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
24° Λευκωσία,
27 Σεπτεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Με VAR τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου από Σεπτέμβριο

Η ανακοίνωση από την ΕΠΟ

Με τη σύμφωνη γνώμη της FIFA, η UEFA προχώρησε στην απόφαση να συμπεριλάβει τη χρήση του συστήματος Video Assistant Referee (VAR) στους εναπομείναντες αγώνες της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, αρχής γενομένης από τα παιχνίδια του Σεπτεμβρίου.

Το πλάνο του VAR, είχε εκπονηθεί εδώ και και καιρό, ωστόσο ελέω της πανδημίας με τον κορωνοϊό υπήρξαν δυσκολίες και καθυστερήσεις που δεν επέτρεψαν νωρίτερα τη χρήση του βίντεο στους αγώνες εθνικών ομάδων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ για το VAR:

«Η UEFA, με τη σύμφωνη γνώμη της FIFA, αποφάσισε τη χρήση του συστήματος Video Assistant Referee (VAR) στους εναπομείναντες αγώνες της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, αρχής γενομένης από την 4η αγωνιστική που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο του 2021.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλάνο χρήσης του VAR στις προκριματικές διοργανώσεις Εθνικών Ομάδων ευθύνης της UEFA είχε ήδη εκπονηθεί από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, ωστόσο υπήρξε καθυστέρηση εξαιτίας οργανωτικών δυσκολιών που αφορούσαν στη μεταφορά του εξοπλισμού και οφείλονται στην πανδημία Covid-19.

Η λειτουργία του VAR στα γήπεδα των αγώνων θα οργανώνεται από την UEFA, η οποία θα παρέχει τα ειδικά van και τον απαραίτητο εξοπλισμό».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μουντιάλ 2022: Τελευταία Ενημέρωση