ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Λευκαρίτης στον ΣΠΟΡ FM 95... για την European Super League

Τι είπε ο επίτιμος πρόεδρος της ΚΟΠ, επίτιμο μέλος της ΦΙΦΑ και πρώην αντιπρόεδρος της ΟΥΕΦΑ

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και την εκπομπή «Pressing» μίλησε ο πρώην αντιπρόεδρος της UEFA και επίτιμο μέλος της FIFA Μάριος Λευκαρίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα που μονοπωλεί την επικαιρότητα εδώ και αρκετές ώρες, σχετικά με τη δημιουργία της European Super League την οποία προανήγγειλαν με κοινή ανακοίνωση 12 ομάδες.

Αναλυτικά:

«Αυτή η ιστορία είναι παλιά, είχε ξεκινήσει από το 1996 και είχε αντιμετωπιστεί από την UEFA με την αύξηση των ομάδων στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Από 8 έγιναν 16, μετά πήγαν στις 24 και σήμερα έφτασαν στις 32 ομάδες».

Για τη χρονική στιγμή που επέλεξαν να κινηθούν οι 12 ομάδες: «Με εξέπληξε διότι θα ανακοινωνόταν το νέο σύστημα του Τσάμπιονς Λιγκ από το 2024».

Αν αυτή η πρωτοβουλία έγινε λόγω και των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας: «Αυτό το πράγμα ισχύει για όλους, όχι μόνο για τις μεγάλες ομάδες. Δεν ξέρω πως έχουν επηρεαστεί τα τηλεοπτικά δικαιώματα.»

Για το format που θα έχει η νέα λίγκα: «Μιλούμε για μια κλειστή λίγκα που θα είναι μόνιμα τα μέλη και θα παίζουν κάθε χρόνοι οι ίδιοι μεταξύ τους. Με αυτό τον τρόπο περιορίζονται σε σημαντικό βαθμό οι εκπλήξεις. Μιλούν για εγγυημένα έσοδα, είτε χάσεις είτε κερδίσεις. Θα είναι πολλά λεφτά σε λίγες ομάδες. Δεν ξέρω μέχρι που έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις των ομάδων μαζί με τον συγκεκριμένο αμερικανικό οργανισμό. Η UEFA πάντα μιλούσε με το ECA για τον διαμοιρασμό των εσόδων. Ένα πολύ μικρό ποσό μένει στη UEFA σχετικά με το ποσό που διαμοιράζει. Είναι πάρα πολύ καλά υπολογισμένα τα νούμερα. Οι μικροί συνεισφέρουν λιγότερα και παίρνουν λιγότερα, οι μεγάλοι παίρνουν περισσότερα».

Αν μπορούν να παρέμβουν οι εθνικές ομοσπονδίες: «Οι Ομοσπονδίες δυστυχώς δεν έχουν δύναμη και επιρροή στις λίγκες. Δεν έχουν τη δύναμη να επιβληθούν στις ομάδες».

Αν μπορούν FIFA και UEFA να απαγορεύσουν στους παίκτες που θα αγωνιστούν στην κλειστή να μην παίξουν στις διοργανώσεις τους σε εθνικό επίπεδο: «Τώρα θα μπούμε μέσα σε νομικίστικα θέματα και δεν μπορώ να ξέρω τι μπορεί να συμβεί. Θα θησαυρίσουν, εκτός από τις ομάδες και οι μεγάλοι δικηγορικοί οίκοι».

Για το ποιος έχει το πάνω χέρι σε αυτή την κατάσταση: «Νοιώθω ότι υπάρχει μια αδυναμία από την UEFA στο παρόν στάδιο. Είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα. Προηγουμένως, οι πρόεδροι των ομοσπονδιών που ήταν στην εκτελεστική επιτροπή, χτυπούσαν το χέρι τους και φοβόσουν. Τώρα άλλαξαν τα πράγματα».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διοργανώσεις: Τελευταία Ενημέρωση