ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Για Βασιλεία σπάζεις κουμπαρά

Κάτι σαν τουριστικός οδηγός για τους ΑΠΟΕΛίστες και όχι μόνο

Την πόλη η οποία συνορεύει με δυο χώρες, την Γαλλία και την Γερμανία (μάλιστα το αεροδρόμιο είναι σε Γαλλικό έδαφος!), αποτελεί ένα απ’ τα μεγαλύτερα εμπορικά και βιομηχανικά κέντρα της Ελβετίας και είναι μια απ’ τις πιο γραφικές αλλά και ακριβές της χώρας θα επισκεφθεί ο ΑΠΟΕΛ στον πρώτο του σταθμό στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Στην τελευταία απογραφή ο πληθυσμός της πόλης ήταν 174.793, όμως όντας εμπορικό κέντρο κάθε χρόνο φιλοξενεί αρκετές χιλιάδες επισκέπτες.

Πρόκειται για μια γραφική πόλη με πολλά μεσαιωνικά κτίρια. Διασχίζεται από τον ποταμό Ρήνο, ο οποίος πρακτικά τη χωρίζει στα δύο, την Grossbasel (Μεγάλη Βασιλεία) και την Kleinbasel (Μικρή Βασιλεία). Το χαρακτηριστικό αυτής της πόλης είναι τα πολλά μουσεία της, τα οποία αξιολογούνται απ’ τους γνώστες ως πρώτης τάξης μουσεία. Βέβαια εκτός απ’ τα μουσεία η Βασιλεία είναι γνωστή και για τα φεστιβάλ της, μερικά εκ των οποίων μετρούν δεκάδες χρόνια ζωής.

Το Art Basel γίνεται στα μέσα Ιουνίου, διαρκεί 5 μέρες και είναι μια γιορτή για την μοντέρνα τέχνη η οποία συγκεντρώνει χιλιάδες γκαλερίστες από όλο τον κόσμο. Έχουν βέβαια και το ξακουστό BaselWorld το οποίο γίνεται κάθε άνοιξη, και είναι μια τεράστια έκθεση ρολογιών και κοσμημάτων. Φημίζεται επίσης και για τα... καρναβάλια! Το Basler Fasnacht όπως το ονομάζουν είναι το δικό τους καρναβάλι. Διαρκεί 3 μέρες ξεκινώντας πάντα τη Δευτέρα μετά την Τσικνοπέμπτη.

Απ’ την άλλη η Βασιλεία είναι μια σημαντική πανεπιστημιούπολη. Μερικά απ’ τα πιο διάσημα πανεπιστήμια του κόσμου φιλοξενούνται εκεί, ενώ χαρακτηρίζεται και ως η πόλη των φαρμάκων εκεί στεγάζονται οι πιο γνωστές φαρμακοβιομηχανίες στον κόσμο.

Από πλευράς φαγητού η Ελβετία έγινε γνωστή για το Fondue της. Ένα ιστορικό πιάτο με μίξη τυριών (φυσικά!) τα οποία λιώνουν στο ειδικό σκεύος, με τη βοήθεια λευκού κρασιού. Φυσικά στην πόλη υπάρχει και το Ελληνικό εστιατόριο Ποσειδών το οποίο κουβαλά παραδοσιακή φιλοξενία της Ελλάδας στην Ελβετία.

Γενικότερα η Βασιλεία είναι μια γραφική πόλη η οποία συγκεντρώνει πολλά στοιχεία απ’ τις γειτονικές χώρες. Είναι μια ήσυχη πόλη στην οποία αυτό που πρέπει να προσέχει κανείς είναι τα... ποδήλατα τα οποία έχουν πάντα προτεραιότητα.

Europa League: Τελευταία Ενημέρωση

X