ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ένας δικός μας άνθρωπος στο Γιουρόπα Λιγκ

Ο Χρίστος Θεοχαρίδης ορίστηκε από την ΟΥΕΦΑ για την τηλεοπτική παραγωγή του τελικού

Ο φετινός τελικός Γιουρόπα Λιγκ στο Γκντανσκ στην Πολωνία θα είναι η 50η διοργάνωση από τον καιρό δημιουργίας του (Κύπελλο Εκθέσεων, Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, Γιουρόπα Λιγκ). Στις 26 Μαΐου θα διοργανωθεί για 12η σεζόν από τότε που μετονομάστηκε σε Γιουρόπα Λιγκ και θα είναι ξεχωριστή όχι για την παρουσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Σεβίλλης αλλά και επειδή για πρώτη φορά ένας δικός άνθρωπος θα έχει ενεργό ρόλο στην τηλεοπτική παραγωγή.

Ο Χρίστος Θεοχαρίδης χρόνια στο ΡΙΚ από το 2017 εργάζεται στην ΟΥΕΦΑ ως Venue Operation and Broadcast Manager. Για πρώτη φορά δίνεται η ευκαιρία σε άνθρωπο από Κύπρο και Ελλάδα να έχει την ευθύνη για την προετοιμασία, την οργάνωση, το συντονισμό, την ομαλή λειτουργία και την πραγματοποίηση ενός αγώνα σε τέτοιο επίπεδο.

Στα καθήκοντα του είναι η εξέταση και προέγκριση ποδοσφαιρικών γηπέδων έτσι ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές και τα κριτήρια της UEFA.

Είναι τιμητικό για δικούς μας ανθρώπους που καταφέρνουν να ανεβαίνουν τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας στην ΟΥΕΦΑ διότι έχουμε και άλλους συμπατριώτες που εργάζονται έχοντας διαφορετικά καθήκοντα στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία.

Ο Χρίστος Θεοχαρίδης έχει ήδη αρκετή εμπειρία καθώς ανέλαβε τα προηγούμενα χρόνια τον έλεγχο, την προετοιμασία και οργάνωση συλλόγων και εθνικών ομοσπονδιών έχοντας την ευθύνη για την εφαρμογή των κανονισμών και πρωτοκόλλων της UEFA. Στα καθήκοντα του είναι ο συντονισμός και η επίβλεψη των ραδιοτηλεοπτικών μέσων και άλλων μίντια να ακολουθούν τα εγχειρίδια που έχει εκπονήσει η ΟΥΕΦΑ.

Στο βιογραφικό του μετρά ήδη εννέα αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ, 17 αγώνες Γιουρόπα Λιγκ, οχτώ προκριματικούς αγώνες για το Γιούρο αλλά και επτά αγώνες για το Κύπελλο Εθνών.

Είναι ο υπεύθυνος για την εφαρμογή των ραδιοτηλεοπτικών θεμάτων σε Κύπρο, Ελλάδα και Ισραήλ. Συνεργάστηκε επίσης με τις εθνικές ομάδες της Κύπρου και της Ελλάδας αλλά και με τις ομάδες Ολυμπιακός Π. ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Μακάμπι Τελ Αβίβ και με όλες τις Κυπριακές που αγωνίστηκαν στην Ευρώπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Europa League: Τελευταία Ενημέρωση