ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σοβαρός κίνδυνος να χάσει το Euro

Διαβάστε τι υποστηρίζει διακεκριμένος χειρούργος στην Αγγλία για τον Κέιν

Ο Χάρι Κέιν υπέστη ρήξη τένοντα στον αριστερό του μοιριαίο την περασμένη βδομάδα και, σύμφωνα με έμπειρο αθλητικό χειρούργο, είναι πολύ πιθανό να χάσει το Euro του ερχόμενου καλοκαιριού.

Ο Άγγλος επιθετικός χειρουργήθηκε το περασμένο Σάββατο, με την Τότεναμ να διαμηνύει στα βρετανικά μέσα πως ο παίκτης θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί ξανά τον Απρίλιο. Η αρχική, όμως, αισιοδοξία πήγε στην άκρη, όταν ο ίδιος ο προπονητής της ομάδας, ο Ζοσέ Μουρίνιο, δήλωσε πως κατά πάσα πιθανότητα ο Κέιν θα είναι διαθέσιμος πιά από την νέα αγωνιστική σεζόν.

Την ίδια άποψη φαίνεται πως έχει και Κρις Γουίλσον, διάσημος χειρούργος στο νησί, ο οποίος επεσήμανε πως είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση πριν από 6 μήνες.

«Από τη στιγμή που η επέμβαση πήγε καλά, τις 6 πρώτες βδομάδες θα φροντίζει το τραύμα και θα κάνει ουσιαστικά πολυ λίγα πράγματα. Τις επόμενες έξι εβδομάδες, αν όλα βαίνουν καλώς, θα αρχίσει να κάνει τις πρώτες ασκήσεις ενδυνάμωσης. Στους τρεις μήνες, όμως, θα μπορούμε να μιλάμε πως ξεκινά κανονικά την αποκατάσταση του μυός» σημείωσε ο ίδιος.

«Εάν εγώ μιλούσα σ' έναν ποδοσφαιριστή τέτοιου επιπέδου, θα προσπαθούσα να διαχειριστώ τις προσδοκίες του και να του έλεγα πως δεν πιστεύω ότι θα ήταν δυνατό ποτέ να επιστρέψει στα γήπεδα τουλάχιστον έξι μήνες πριν την εγχείρηση. Θα του έλεγα πως θα επιστρέψει την περίοδο της προετοιμασίας της ομάδας για την επόμενη σεζόν. Πράγματι άκουσα τους ανθρώπους της Τόνεναμ να υποστηρίζουν πως θα επιστρέψει τον Απρίλη ή τον Μάη. Έμεινα πραγματικά έκπληκτος».

Ο ίδιος έχει χειρουργήσει αρκετές φορές ποδοσφαιριστές της Νόριτς και της Σουόνσι και κρίνει πως όλοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με τη διαχείριση του παίκτη. «Πρέπει να του πουν πως υπάρχει κίνδυνος υποτροπής, ειδικά αν αγωνιστεί νωρίτερα από τις εκτιμήσεις. Πολλοί συνάδελφοι υποστηρίζουν πως μπορεί ο παίκτης να αρχίζει να πατάει γήπεδο στους 3 μήνες. Αν ήμουν εγώ στη θέση τους, θα του έλεγα να το ξεχάσει κάτι τέτοιο πριν από τους 6 μήνες, όσο άνετα και να νιώθει με το σώμα του».

Το Euro ξεκινάει σε 5 μήνες και, όπως, καταλήγει ο ίδιος, δεν πρέπει να πιεστεί να επιστρέψει για λογαριασμό της εθνικής Αγγλίας, γιατί κάτοιο μόνο κακό θα κάνει στην υγεία του.

gazzetta.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

EURO 2020: Τελευταία Ενημέρωση

X