ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

UEFA: Πλήρης ευελιξία για τα κύπελλα Ευρώπης

Έφτιαξαν τρία σενάρια και έχουν κι άλλα με φόντο τον Μάιο του 2021

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Η «μάχη» του ποδοσφαίρου να επιβιώσει της πανδημίας του κορωνοϊού με τις λιγότερες δυνατές απώλειες είναι σε πλήρη εξέλιξη και η κατάληξή της θα μας φανερώσει το μέγεθος της ζημιάς και πόσο θα αλλάξει η βιομηχανία τα επόμενα χρόνια.

Οι βασικές αρχές είναι να μην αλλάξει το φόρματ των διοργανώσεων, champions league και Europa, της επόμενης σεζόν και παράλληλα να αναδειχθεί φετινός πρωταθλητής Ευρώπης στο γήπεδο

«Για διακοπή πρέπει να μην το επιτρέπουν οι κυβερνητικές αποφάσεις»

Η UEFA από την πρώτη στιγμή έκανε την πολύ σοβαρή παραχώρηση να μεταφέρει για ένα χρόνο την κορωνίδα των διοργανώσεών της,EURO, αλλά αυτή είναι και η d-day για όλα. Δηλαδή να μην χρειαστεί να το μεταφέρει ξανά για οποιοδήποτε λόγο. Τι σημαίνει πρακτικά; Το Μάιο του 2021 να είναι τελειωμένη η σεζόν 2020-21 σε πρωταθλήματα και κύπελλα Ευρώπης και να περάσουν σε πρώτο πλάνο οι εθνικές.

Προφανώς δημιουργούνται πολλές απορίες για το πώς και το πότε θα γίνει. Οι βασικές αρχές είναι να μην αλλάξει το φόρματ των διοργανώσεων, champions league και Europa, της επόμενης σεζόν και παράλληλα να αναδειχθεί φετινός πρωταθλητής Ευρώπης στο γήπεδο. Ο υπεύθυνος των εθνικών πρωταθλημάτων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Ζόραν Λάκοβιτς, ανέφερε στην «Blic» της χώρας του Σερβίας πως έφτιαξαν τρία σενάρια για την επανέναρξη, Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και πλέον «τρέχει» μόνο το τελευταίο. Στόχος είναι ο Αύγουστος με τους τελικούς στα τέλη του μήνα Αυγούστου.

Αν όμως δε γίνει ούτε αυτό, τότε υπάρχουν κι άλλα σενάρια: «Ελπίζουμε το σενάριο που θέλει τις διοργανώσεις να τελειώνουν τον Αύγουστο να μη χρειαστεί να αλλάξει. Αλλά ακόμα και να χρειαστεί να αλλάξει, έχουμε έτοιμες εναλλακτικές. Η πρόθεσή μας είναι να ολοκληρωθεί η σεζόν στο γήπεδο», ανέφερε ο κ. Λάκοβιτς.

Είναι για αυτό που παλεύουν να κόψουν δρόμο κάνοντας παράλληλα τα προκριματικά της επόμενης σεζόν με την τελική φάση της φετινής. Να μην αδικήσουν κανέναν που έχει ελπίδες για το τρόπαιο, να μπει ομίλους κτλ αλλά να μην πιέσουν υπερβολικά και το πρόγραμμα της επόμενης σεζόν. Θυμίζουμε πως για μια σεζόν Champions League χρειάζονται 13 αγωνιστικές εβδομάδες και στο Europa 15. Μέχρι το Μάιο του 2021 θα αναλύσουμε το καλεντάρι για να τις βρούμε και να παίξουμε.

Τι θα γίνει με τις Εθνικές;

Άλλο μεγάλο κεφάλαιο αφού έχουμε μπαράζ για το Euro, το Nations League και την έναρξη των προκριματικών του μουντιάλ. Έχουν επεξεργαστεί διάφορα σενάρια με το καλύτερο να θέλει να μπορούν να παίξουν Σεπτέμβρη. Αν όχι με κάποιο τρόπο θα βολέψουν Οκτώβρη και Νοέμβρη, τα άλλα δυο διαθέσιμα παράθυρα της FIFA μέσα στο 2020, τις υποχρεώσεις.

Οι ημερομηνίες κλειδιά

Στις 25/5 πρέπει να έχει η UEFA τις απαντήσεις από τις 55 ομοσπονδίες-μέλη της για το τι θα κάνουν και πότε με τις εγχώριες διοργανώσεις. Γαλλία, Ολλανδία και Γιβρατλάρ ήδη ενημέρωσαν πως το έκλεισαν, Σκωτία και Βέλγιο είχαν κατ’ αρχήν απόφαση για να κάνουν το ίδιο αλλά δεν είναι τελεσίδικο. Πολλές άλλες το συζητούν, το παλεύουν και ψάχνουν χρόνο. Στις 27/5 θα κάτσουν να συνεδριάσουν στην εκτελεστική της UEFA, ο Γιώργος Κούμας είναι μέλος, με όλα τα δεδομένα ώστε να πάρουν τις τελικές αποφάσεις. Μας περιμένουν κρίσιμες και καθοριστικές εβδομάδες για το σύνολο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Champions League: Τελευταία Ενημέρωση

X