ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τσέφεριν: «Αγώνες σε ουδέτερο έδαφος αν δεν μπορεις να παίξεις στη χώρα σου»

Ο πρόεδρος της UEFA μίλησε στο beIN Sports

Την αισιοδοξία του πως θα ολοκληρωθούν οι ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις, εξέφρασε σε δηλώσεις του στο «Bein Sports» ο Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Ο πρόεδρος της UEFA αναφέρθηκε επίσης στο ενδεχόμενο ουδέτερων γηπέδων για τις γαλλικές ομάδες, όπου διακόπηκαν τα πρωταθλήματα, ενώ μίλησε και για το EURO που μεταφέρθηκε για το καλοκαίρι του 2021.

«Έχουμε ένα πλάνο, ωστόσο πρέπει να περιμένουμε την εκτελεστική επιτροπή της UEFA να επιβεβαιώσει τις ημερομηνίες. Μπορώ να πω ότι η ευρωπαϊκή σεζόν θα τελειώσει, αν όλα είναι όπως τώρα, τον Αύγουστο. Μπορούμε να ολοκληρώσουμε την ευρωπαϊκή σεζόν και αυτό περιλαμβάνει και τις διοργανώσεις της UEFA. Νομίζω ότι η πλειοψηφία των πρωταθλημάτων θα τελειώσει τη σεζόν. Αυτά που δεν θα ολοκληρωθούν θα είναι με απόφαση δική τους. Βέβαια, θα πρέπει ακόμη να παίξουν προκριματικά εάν θέλουν να συμμετάσχουν στις διοργανώσεις της UEFA» ήταν τα λόγια του ισχυρού άνδρα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, Αλεξάντερ Τσέφεριν στο beIN Sports.

Για το τι θα συμβεί όμως με τις γαλλικές ομάδες: «Η Παρί και η Λιόν πρέπει να οργανώσουν τα παιχνίδια τους στην Γαλλία. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε θα γίνουν σε ουδέτερα γήπεδα. Αν δεν μπορείς να παίξεις στην χώρα σου, τότε τα ματς θα διεξαχθούν σε ουδέτερο έδαφος. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που οι γαλλικές αρχές δεν τους επέτρεψαν να συνεχίσουν τους αγώνες χωρίς οπαδούς, αλλά τι να πω. Είναι πέρα από τις δυνάμεις μου», συνέχισε.

Τέλος, ο Αλεξάντερ Τσέφεριν ρωτήθηκε και για το Euro που μεταφέρθηκε το καλοκαίρι του 2021: «Έχουμε μιλήσει με εννιά πόλεις και όλα είναι έτοιμα. Με τρεις πόλεις έχουμε κάποιες αμφιβολίες αλλά θα κάνουμε περαιτέρω συηζτήσεις. Θέλουμε να γίνει σε 12 πόλεις, αλλά αν δεν το καταφέρουμε τότε θα γίνει σε δέκα, εννιά ή οκτώ».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Champions League: Τελευταία Ενημέρωση

X